Programsläpp för Film Festivalen

Imorgon släpps programmet för årets Film Festival. Det firas med öl, goodiebags och tjöt. Allt i händerna på Kalle Wannerskog som leder kvällen på Auktionsverket Kulturarena.

Hallå Kalle! Imorgon ska du leda programsläppet för filmfestivalen, hur känns det?
– Det känns superroligt, vi har ju suttit i vår lilla grotta och arbetat med programmet, nästintill avskurna från yttervärlden. Då är det med stor stolthet som vi får presentera vad blod, svett och tårar åstadkommit! Dessutom är det alltid en kick att snacka inför ett par hundra personer.

Vad är det egentligen som händer imorgon på Auktionsverket kulturarena imorgon?
– Vi släpper äntligen programmet för Filmfestivalen 2018. Vi har jobbar nästan dygnet runt under perioder och är trötta men ack så stolta. Det brukar vara en sjuhelsikes massa folk som kommer och lyssnar när vi går igenom ett Axplock av de drygt 400 filmerna som ska visas under Göteborg Film Festival. Portarna öppnar 17, de första 200 gästerna får gratis öl och goodiebags. Jag börjar tjöta vid 18.

”Vad sägs om till exempel ett seminarium om sex och samlevnad för cineaster?”

Vad tror du blir årets snackis under festivalen?
– Haha, det är omöjligt att säga, det är inte ovanligt med oväntade händelser. Härrom året spydde och svimmade folk när de såg vampyrfilmen Raw, jag råkar veta att det kommer ännu köttigare filmer i år.

Vad får man inte missa?
– Egentligen ska man inte missa något. Det finns en uppsjö med bra film och det finns garanterat nånting för alla oavsett om du gillar långsamma svartvita filmer eller bombastiska Hollywood-grejer. Men det är så mycket mer än bara film, det blir massa balla fester och mycket mer.

Seminarier förresten, är det något att ha?
Haha, du kanske får en mossig skolvibb av ordet? Nej nej, det är skitcoolt. Vad sägs om till exempel ett seminarium om sex och samlevnad för cineaster?

Obligatorisk fråga: bästa Bergmanfilmen?
Smultronstället, en riktigt bra Roadtrip-rulle, där de åker till Gyllene Uttern som är bästa vägkrogen i Sverige.

Vad kommer du göra ditt bästa för att undvika under festivalen?
– Well, jag måste jobba rätt hårt så jag ska försöka ta det ganska lugnt på festerna och så finns det en och annan filmarbetare man kanske måste undvika på grund av gammalt groll, haha.

 

Läs mer om programsläppet här.