Annons ↓ Annons ↑

5 skicklighetsspel du kan spela hemma

Vill du öva upp dina skickligheter i ett specifikt spel, men stannar du gärna hemma i din bekvämlighet? I den här artikeln tänkte vi rada upp fem stycken skicklighetsspel som du kan spela direkt från ditt hem. Dessa spel kan du köra antingen mot andra spelare i verkligheten, online eller bara mot dig själv. Ta en titt och se vilket av dessa spel som hade passat dig bäst och vilket du vill lära dig mer av.

Skicklighetsspel handlar om strategitänkande, vilket betyder att du behöver se över vilka olika drag som är bäst för dig och hur stor chans du har att vinna eller förlora. Ju fler tänkbara val du har, desto bättre fördel har du i spelet. Gillar du att stanna hemma och vill du öva upp dina färdigheter i något skicklighetsspel, kan du här nedanför läsa mer om fem olika spel som är baserade på just skicklighet.

Texas Hold’em poker
Här har vi ett klassiskt pokerspel. Är du själv inte van med hur poker fungerar kan du lära dig spela poker online. Klicka här för att veta mer om hur du spelar poker. Texas Hold’em poker är en av de populäraste pokerspelen som finns och här handlar det om skicklighet i just poker. Ju mer du vet, desto större chans har du att ta hem spelet. Du kan spela på poker online eller fysiskt mot vänner, familj eller på ett landbaserat casino.

Solitaire
Solitaire är ett kortspel du kör själv och du kan spela detta spel på en app eller med en fysisk kortlek. Det går att spela Solitaire från din mobiltelefon, surfplatta, dator eller på riktigt. Här behöver du bara försöka klå dig själv genom att få ihop alla färger och siffror i kortleken i rätt ordning.

Korsord
Korsord är också på ett sätt ett skicklighetsspel, då du själv behöver hitta olika ord eller bokstäver för att koppla ihop resterande ord. Det krävs således att du tänker i förväg om vilka ord som hade passat in och för att göra detta behöver du ha ett stort ordförråd, tillsammans med övning och skicklighet inom just uppbyggnad av ord.

Monopol
Här har vi ett klassiskt brädspel. Det hela bygger på att du som spelare behöver flytta din pjäs och på så sätt få fördel i spelet. Det finns en rad olika strategispel när man kikar på brädspel, men monopol är en av de populäraste spelen som finns. Idag kan du spela på monopol via appar eller så kör du fysiskt mot vänner eller familj.

Biljard
Biljard är oftast något du inte spelar hemma, men som tur är har vi internet och alla konsoler som finns tillgängliga idag. Du kan spela biljard via appar, på datorn eller på spelkonsoler som till exempel Wii från Nintendo. Biljard är ett spel du kan köra själv, för att försöka hitta olika smarta slag och därmed ta hem spelet.

Det är också toppen om du vill öva upp dina skickligheter och när du väl kör på ett riktigt biljardbord kan du visa upp vad du går för. Tänk dock på att du behöver skicklighet i hur du slår slagen, vilket tyvärr inte appar kan öva upp. Det går dock att köpa hem små biljardbord om det är något man verkligen vill satsa på.

Det finns många underhållande spel du kan öva upp dina skickligheter i.och detta är bara några få utvalda, jämfört med det stora sortimentet som finns. När du spelar på skicklighetsspel behöver du ha en viss strategi i åtanke, innan du bestämmer dig för att göra ditt nästa slag. På så sätt blir du bara bättre och bättre i spelet ju mer du spelar, eftersom du får vara med om fler olika utvägar under spelets gång.