After work i Göteborg

Om du har suttit på kontor, i kassan eller i skolbänken är inte så noga – alla som har jobbat får gå på aw. Här listar vi några av Djungeltrummans favoriter i stan.

Aperol Party
Från och med den sjunde april får du en Aperol Spritz för 55 spänn på Bar Robusta – varje fredag hela våren (efter kl 15). Hur lång våren är får du fråga dem, vi säger bara: rock ‘n’ aperol, baby!
Olivedalsgatan 26

Basque
Puta Madres bakficka har inga särskilda aw-priser, men kvalar in på listan tack vare de utsökta små pintxosen för 30 kronor stycket. Plocka och pladdra medan du provar dig igenom det digra ölutbudet.
Magasinsgatan 3

Olssons vin
Rött, vitt eller rosé är lite strunt samma för ingenting smakar äckligt en fredag på Orangeriet. Ölnörderiet får du dock lämna hemma, här är det druvorna som står i centrum.
Tredje långgatan 9

Zamenhof
Ja, Zamenhof igen. Igen och igen och igen. Men inte heller aw:n går att klaga på. Priserna är desamma men vad gör de när det finns drink på tap. På den värsta aw dagar, dvs den bästa av aw-dagar, är det Books and drinks med någon härlig författare, håll utkik!
Esperantoplatsen

Bar Normal
Stället du alltid letar efter men aldrig hittar. Ganska normalt men konstigt nog ändå inte. Varning för  vilseledande värmelampor och omåttliga mängder veteöl.
Prinsgatan

Studio Hpksm 
Jaja, det låter ju superhärligt, tänker du. För en miljardär, kanske! Du vill ju ha aw på riktigt, två för en, halva reapriset, inklusive allt. På Studio Hpksm kostar ölen 35 kronor på torsdagar för de som är villiga att spela en trudelutt i utbyte.
Storgatan

Lounge(s)
Mästarnas mästare på aw hittar du på Avenyn. Här bjuds det på tacos hela kvällen och, hör och häpna enda fram till klockan midnatt är det halva priset i baren.
Kungsportsavenyn

Cristal Bar
Kolla här alla champagne mamis och papis! På fredagskvällar (kl 16–20) kostar ett glas skumpa 89 pix och ett dito mousserande 65 i First Hotels mysiga kristallbar. Helgen är räddad.
Nils Ericsonsplatsen 4

Cocktail Hour på Familjen
Sugen på något lite snofsigare än billig öl och söndervärmda kycklingvingar? En kväll i månaden samlas Cocktail Hour Göteborg kring nya smaksensationer. Aktuella event hittar du på deras Facebooksida.
Arkivgatan 7

Bellora
Precis som allt annat på Bellora är även aw:n på italienska. Fredagens aperitivo öppnar klockan 17 och bjuder på mat och dryck till vad de kallar “trevliga priser”. Och så en dj såklart.
Kungsportsavenyn 6

Bubblare: Dra ihop en egen aw på Musikflotten!