Annons ↓ Annons ↑

Appen som räddar den hungrige

Hungrig och plånbokslös? Lugn, Anders Olausson och hans kollegor på Future Memories har tänkt till – och skapat en app som hjälper den allra hungrigaste av plånbokslösa.

Appen  heter alltså Paykartan och visar, precis som det låter, helt enkelt på en karta vart du kan köpa mat utan betalkort.
– Det är en sajt, eller en webbapp om du vill kalla den för det, som helt enkelt visar vilka lunchställen och restauranger i närheten där du kan betala med din mobil om du glömt plånboken, eller helt enkelt medvetet gått ut för lunch utan den, säger Anders Olausson.

Hur kom ni på idén?
– Idén har funnits ett tag, men som alltid så kommer annat i vägen och bra idéer läggs på hyllan. Detta var precis ett sånt projekt som vi tänkt på länge, och själva blivit offer för när vi gått ut på lunchjakt när man är sådär tokhungrig också, så inser man att man gick utan plånboken som ligger kvar på kontoret och där står man och knyter näven i byxfickan. Så det uppkom egentligen av egna behov men som vi ändå såg att fler personer skulle ha nytta av.