Bori & Suan släpper sin första singel

Göteborgs musikscen fortsätter att blomstra! Idag släpper 19-åriga göteborgsduon Bori & Suan sin allra första singel Wag1. Att de skulle göra musik tillsammans har inte alltid varit solklart – men nu drömmer duon om att åka ut på turné.

Tjena! Hur är läget och vad gör ni just nu?
B: – Allt är bra med oss tack som frågar, just nu är vi i studion och bara hänger, nerverna har tagit rejäl fart på oss nu när vi ska släppa vår första singel och vi vet inte riktigt hur vi ska hantera det!

Berätta, vilka är Bori och Suan?
S: – Vi är två 19-åriga killar som har varit polare sedan många år tillbaka och som brinner för samma sak, musiken.

Hur kom det sig att ni började göra musik tillsammans?
B:– Vi planerade egentligen inte att göra musik från början, så det var enligt oss ett mirakel kan man säga. Jag gick på högstadiet och en vän till mig visade ett videoklipp på Suan när han rappade. Jag blev imponerad och tog kontakt med honom, men det blev inget av det då.

S: – Ja, en dag dök Bori upp utanför min dåvarande skola som låg precis granne med Boris och han bara kom fram till mig och försökte kommunicera. Jag hade svårt att koppla vad han sa eftersom han inte talade så bra svenska.

B: – Detta var alltså 2014. Vad som hände sen var att vi på något sätt lyckades förstå varandra och vi åkte raka vägen till studion. Det var inte en studio av kvalité men det var där allt startade.

S: – Efter någon månad hade Bori en spelning på kulturkalaset. Han ringde mig en dag innan spelningen och sa att vi borde köra.

B: – Jag valde ut fyra instrumentala beats från youtube och drog med mig Suan upp på scen utan några färdiga låtar. Vi freestylade helt enkelt. Reaktionerna var ofattbara och därefter bildade vi gruppen Bori & Suan.

Och nu släpper ni er första singel Wag1, hur känns det?
B: – Det känns helt underbart, vi har aldrig jobbat på en låt så mycket någonsin. Den handlar helt enkelt om att man i vissa fall inte vill ha en relation med någon men bara hålla det på en vänskaplig nivå. ’’Jag vill inte vara din boyfriend baby, men jag kan vara din One Night stand yeah’’. Så lyder en mening från låten som förklarar i princip handlingen. Det är en positiv vibe i soundet och vi vill att man ska kunna relatera till den på alla sätt och vis.

Allt började med att ni la upp en cover på Youtube, som har fått över tre(!!) miljoner visningar?
S: – Ja, det kom verkligen som en chock eftersom vi la upp låten på Youtube för skojs skull och redan första dagen fick vi 10 000 visningar.

B: – Sen ökade det bara mer och mer. Det var då vi insåg att det finns en chans för oss att komma in i musikbranchen.

Vad drömmer ni om i framtiden?
S: – Vi kommer släppa mycket musik framöver och vi har varit i studion en hel del och vi har så mycket som ni inte har hört än. Vi är taggade att få dela med oss av det.

B: – I framtiden drömmer vi om att åka runt på turné och spela på många festivaler och utforska så mycket som möjligt inom musikbranschen.

Vad inspireras ni av?
B: – Vi är varandras främsta inspirationer, annars lyssnar vi på allt möjligt. Vi har en väldigt bred musiksmak som är svår att sätta fingret på just vilken musik man inspireras av, men på något så inspireras vi av allt vi lyssnar på.

Har ni fler nyheter på gång?
– Vi har mest fokuserat på att skapa ny musik och samla material till ny musik, men nu när vi äntligen ska släppa vår första låt har vi nya mål och det är fortsätta släppa bra musik och åka ut på turné.

Lyssna på låten här.