Brunch i Göteborg!

Brunch är gränslöst, det är kaka på kaka, på yoghurt på pizza. Det är bubbel och jos, bulle och bönsallad, det är allt på en gång. Kan du hantera det? Inte? Okej: häng med!

Boulebar
Du må göra x antal varv runt buffén, lika många till baren, ett par till toan och sen några till där du började, men det räcker inte. Det spritter i fingrarna, kryper i tårna, skriker från knäskålarna, att sitta och äta är inte så djävulskt kul som en gärna vill tro. Tur är väl att på Boulebar serveras också ett parti boule före eller (förslagsvis) efter maten.
Lördag & söndag 10.30-15.
350 kronor inkl. boule, 250 kronor utan.

Bar Robusta
Vi vet alla att vi alla vet att det vi alla vill är: äta mycket och betala lite. Det gör vi på Bar Robusta. Varje lördag och söndag serveras italiensk frukostbuffé för 95 kronor. Lika delar oroväckande och lustfyllt.
Lördag & söndag 9-15
95 kronor för buffé

Zamenhof
Du har provat det här, du vet precis hur det blir, äggröra på pizzan och brownie i yoghurten, pannkaksbuffé med kaviar och makrill. Du minns ingenting. Vad hände? Trots att buffén är ett väl beprövat koncept är det inte ett koncept för dig. På Zamenhof kommer brunchen på meny och med en välbehövlig touch av matro.
Lördag & söndag 12-17
Cirkus 50-125 kronor/rätt

Ellis Corner
Det här är en frukost men det är en frukost av råge. Egentligen varken storleksmässigt eller hantverksmässigt, men på något vänster blir det ändå väldigt bra. God fralla, god yoggi, god müsli, gott kaffe. Gott bara.
Från klockan nio lördagar och söndagar
85 kronor

Clarion Post
”Världens bästa brunch” enligt tidningen Mirror, ”världens dyraste” enligt Djungeltrumman. För 315 pix skulle allt annat än ”världens bästa” vara för jävligt. Det är det för plånboken oavsett, så se till att njuta på ett sätt du aldrig tidigare gjort. Buffé plus buffé plus buffé plus varmrätt.
Lördag- söndag 12.00-16.00
315 kr

Casino Cosmopol
Typsikt svårhanterlig brunch. Den innehåller allt. Allt. Det finns pannkakor, äggröror, korv och det vanliga krimskramset men det finns också en bottenlös dessertmeny. Det finns lösgodis. Det finns kakor. Det finns tårtor. Vad som inte finns är gränser och en inredningsarkitekt som gärna arbetar under ledorden ”less is more”.
Söndagar 12-15
275 kronor

Ritz
Här finns ett bröd, ett bröd likt inget annat bröd, ett bröd som mirakulöst nog alltid är lite ljummet, lite som en varm kolakaka och det, med flottig mjukost på, tänker du inte äta det, då kan du likväl ställa in det hela. Brödet, laxröran och uteserveringen, de betalar du 265 kronor för.
Lördagar och söndagar från kl 11
265 kronor

Petite Café
”Känns som ett sånt ställe där de spottar i maten”. Eventuellt, men om så är fallet vågar vi nästan påstå att vi skiter i vilket. Så länge blåbärssconesen, granolan, yoggin smakar som den gör kan den innehålla vad de bäst vill. Typ. Helst inte. Måttliga valmöjligheter till måttliga priser. Skönt.
Alla dagar från klockan åtta
89 kronor (kvalificerad gissning)

Egg and milk
Det här är något annat. Jo, visst är Egg and Milk också öppet på helger och serverar någon sorts kombinations-frukost med ägg och yoggi och pannkakor. Men vad som är viktigt att lägga på minnet, det är torsdagar. Torsdagar på Egg and Milk är heliga.Det är då vi får äta hur många pannkakor det är möjligt på 45 minuter. Hur petigt det är med regler, kväljningar, medhavd väska och ditten och datten, det har vi inga raka restriktioner på. Det vi vet är att rekordet är 28 stycken och det innehas av ett otyglat vilddjur vid namn Anna Ekborg.
Alla dagar 7-15
Orimlig pannkaksätning 99 kronor (obs endast torsdag!) annars 89 kronor