Annons ↓ Annons ↑

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet har releasefest för nya albumet Åska och blod, och de har den på Oceanen. Den 15 november. Supportas gör man av audiovisuella artisten Raven och som gästartist ser vi Lisen Rylander Löve.

Cecilia Nordlund känner en del kanske igen från rockbandet Souls, hursomhelst är hon nu tillbaka med ett nytt band på svenska. Den 15 november firar Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet debutalbumet Åska och blod, som spelats in i AGM Studios med Christoffer Lundqvist, på Oceanen. Vackra cellomelodier blandas enligt uppgift med hårda beats, drömska oljudsmattor och ödsliga gitarrslingor. Annika Norlin är en av dem som har förhandslyssnat och i pressmaterialet beskriver hon musiken så här:

”Det är en klar höstdag och du går in i en kyrka för att undersöka dess vackra arkitektur. Bakom dig stängs dörrarna. Alla ljus släcks. Alla kvinnor som dog i häxprocesserna på 1600-talet dyker upp för att hemsöka dig resten av livet. En av dem har en förvånansvärt klar röst. De spelar instrument i underjorden. De tar sig in i ditt huvud och ifrågasätter dina vardagsval. Det ringer fortfarande i huvudet.”

Pop- och rockveteranen Cecilia Nordlunds röst och personliga texter utgör navet i bandets suggestiva oljudspop, som hon har skapat tillsammans med kompositören och ”oljudsmakaren” Julia Giertz, multi-instrumentalisten och sångerskan Lotta Wenglén och cellisten Åsa Gjerstad.

Cecilia Nordlund har skrivit musik i flera olika konstellationer sedan tidigt nittiotal – först som frontkvinna för det alternativa rockbandet Souls, därefter i ytterligare band och projekt som Monkeystrikes, Cilihili och Sunshine Rabbits. Cecilia har även hörts som text och duettpartner till Fever Ray på Keep The Streets Empty For Me.

Med Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet skriver och sjunger Cecilia Nordlund till skillnad från innan numera helt på svenska. Om bandet och den nya musiken säger hon:
– Mina barn hatar att jag kallar mitt nya band för Fullmånen Från Helvetet. Jag försöker förklara att fullmånen från helvetet inte är farligt – den drar bara ut det onda på bordet. Som en arg, varig visdomstand och sedan lättnaden efter den dragits ut.

Onsdag den 28 november släpps skivan, men den 15 november kan man alltså se musiken live. Förbandet Raven gör dessutom en audiovisuell performance där publiken bjuds in till en magisk och obehaglig värld.