Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa cocktail­barer

Stor stark är väl trevligt, men ibland är en sugen på någon mer avancerad dryck. Här kommer ett urval av Göteborgs bästa cocktailbarer.

Stranger
I Tranquilos hemliga källare blir du, namnet till trots, bemött som allt annat än en främling. Leo, Martin och Nath blandar inga mojitos (det står övervåningen för), men väl fyra sorters negroni i toppklass.
Kungstorget 14 (OBS stängt över sommaren, öppnar igen i september 2017!)

Antibarbarus
På Kvilles coolaste kvarterskrog är det kaffedrinkarna som sticker ut lite extra. Syskonstället Alkemisten, vägg i vägg, garanterar välrostade bönor.
Gustaf Dalénsgatan 6

The Bar
The Barns bakficka The Bar har visat sig vara lika bra på drinkar som själva ladan är på burgare. Testa med fördel de svenska varianterna av klassiska cocktails, med ingredienser som akvavit, Hallands fläder och punsch.
Kyrkogatan 11

Familjen
På denna Göteborgspärla styr Tom Surma & Co upp barhänget, med hjälp av god musik och spännande smaker. Ingredienserna är ofta säsongsbetonade – vad sägs till exempel om lite björklöv, eller granbarr, i glaset?
Arkivgatan 7

Pigalle/Atelier
Hotell Pigalles dekadenta 20-talskoncept har lyfts till skyarna lite varstans, i Vogue till exempel. Drinkarna är lika välmixade som fancy, så kliv ut på takterrassen med en sådan i handen och låtsas att du är i Paris!
Södra Hamngatan 2

Dorsia
Dorsias champagnedrinkar lär inte gå av för hackor, även om de kostar en mindre sådan (hacka alltså). Passar perfekt till hotellets frasande fransar och gyllene mosaik.
Trädgårdsgatan 6

Bubblare: Little Meats gör stans bästa tacos – och nu även två sorters läskande margarita. Olivedalsgatan 13

Publicerades först i Djungeltrumman #40. Läs hela numret här!