Göteborgs bästa cocktail­barer

Stor stark är väl trevligt, men ibland är en sugen på någon mer avancerad dryck. Här kommer ett urval av Göteborgs bästa cocktailbarer.

Stranger
I Tranquilos hemliga källare blir du, namnet till trots, bemött som allt annat än en främling. Leo, Martin och Nath blandar inga mojitos (det står övervåningen för), men väl fyra sorters negroni i toppklass.
Kungstorget 14 

Antibarbarus
På Kvilles coolaste kvarterskrog är det kaffedrinkarna som sticker ut lite extra. Syskonstället Alkemisten, vägg i vägg, garanterar välrostade bönor.
Gustaf Dalénsgatan 6

Pivo bar och kök
Längst upp på Arkivgatan, bakom stenmur och gömmer sig en av sommarens härligaste cocktailserveringar (med boule!!). Okonstlad försommar-vibe dukas upp vid sidan om vad som kan vara stans godaste Whisky Sour. Pass på!
Arkivgatan 9

The Bar
The Barns bakficka The Bar har visat sig vara lika bra på drinkar som själva ladan är på burgare. Testa med fördel de svenska varianterna av klassiska cocktails, med ingredienser som akvavit, Hallands fläder och punsch.
Kyrkogatan 11

Familjen
På denna Göteborgspärla styr Tom Surma & Co upp barhänget, med hjälp av god musik och spännande smaker. Ingredienserna är ofta säsongsbetonade – vad sägs till exempel om lite björklöv, eller granbarr, i glaset?
Arkivgatan 7

Tranquilo
Margaritas, Mojitas, Bananitas, Apelsinitas, Citronitas, ähh på Tranquilo blir allt gott! Håll utkik på deras Facebook, titt som tätt dyker det upp ett kalas, en tävling eller någon annan ypperlig ursäkt för att få knö sig ner på uteserveringen.
Kungstorget 14

Zamenhof
Eftersom att Zamenhof har allt, har de givetvis också cocktails. Och eftersom att de inte bara vill ha, utan också vara bäst på, har de snott med sig ett gäng Tranquilo-bartenders. Då vet man att det blir bra.
Esperantoplatsen

Parlour 21
Drinkgöteborgs nyaste tillskott! På Kungsportsavenyn 2, läängst ner mot Allén, där har Parlour slagit upp portarna. Föregångare som huserat i den ökända lokalen har inte klarat sig längre en ett par år men nu, nu  blir det annat! Här finns nu inte bara cocktails utan också en tillhörande lounge.
Kungsportsavenyn 2

Toso
Jajaja, maten är eventuellt den godaste som serverats i Göteborg (bortsett från den du äter ur ett foliepaket söndag eftermiddag vid kanalen) men drinkarna! Det har sagts förut men tåls att sägas igen: vad fan?! vad  är en Hyperflex Daiquiri? God! God är vad den är!

Pigalle/Atelier
Hotell Pigalles dekadenta 20-talskoncept har lyfts till skyarna lite varstans, i Vogue till exempel. Drinkarna är lika välmixade som fancy, så kliv ut på takterrassen med en sådan i handen och låtsas att du är i Paris!
Södra Hamngatan 2

Dorsia
Dorsias champagnedrinkar lär inte gå av för hackor, även om de kostar en mindre sådan (hacka alltså). Passar perfekt till hotellets frasande fransar och gyllene mosaik.
Trädgårdsgatan 6

Bubblare: Little Meats gör stans bästa tacos – och nu även två sorters läskande margarita. Olivedalsgatan 13

Publicerades först i Djungeltrumman #40. Läs hela numret här!