Annons ↓ Annons ↑

Cykel­utflykter runt Göteborg

Vill du bort från stan men slipper helst spårvagnsträngseln? Ta cykeln istället! Ur stället, så att säga. Vi listar ett gäng utflyktsmål på lagom avstånd från GBG.

Skärgårdstur
Är benmusklerna otränade efter vintervilan? I södra skärgården kan du varva cykling med avkoppling på färjan mot nästa ö. Mat, fika och nio (!) sorters GT (OBS! Ej tidningen!) finns på Styrsös mysiga Café Öbergska. Missa inte heller Brännö – Varvet och lördagsdansen på bryggan!
Brännö Rödsten–Brännö Husvik–Styrsö Tången–Styrsö Bratten

Långedrags värdshus
Gör som Håkan, ta dig till Långedrags värdshus och kolla på pensionärerna. Urhärligt säger vi, lite utstirrade känner sig de – men vad gör det när vägen över Stigberget och genom Majorna är sådär urpittoresk? Tips: cykla via Röda Sten och fyll på matsäcken!
Talattagatan 24, Västra Frölunda

Amundön
Alla platta vägar leder framåt! Det är väl egentligen tillräckligt för att övertyga dig. Att destinationen i själva verket är havet, solen och vågorna det är bara ett plus i kanten.
Askim

Eriksberg
Tro det eller ej, men att ta båten över till andra sidan älven är lite av ett semesteräventyr. Eriksbergs Färjeläge, ropar en skränig röst i högtalaren och vips! du befinner dig i södra Europa, äter glass till middag och höjer med ens din imaginära årsinkomst med 400 000. Cykla längs med kajen så långt du orkar och pausa ofta, och länge.

Bergsjöbadet
Du behöver inte vänta in badsäsongen för att njuta av Bergsjöns mysiga strand. Trampa mot nordost (ja det är lite uppför, men väl värt ansträngningen!) och käka dina medhavda mackor bland klippor, fågelsång och spirande grönska.
Atmosfärgatan

Gunnebo Slott
Också till Mölndal går det att ta cykeln. Och varför skulle du vilja göra det? Jo, det förstås, där ligger ju Gunnebo Slott och det serveras lunch i solen med nybakt bröd.
Christina Halls väg

Göteborgs Kex
Legendariska kex-skapelsen “baddare” går bara att köpa på bräckboden i Kungälv. Men du, kolla innan avfärd att lagret är påfyllt – den här delikatessen säljer nämligen slut på rekordtid. Smaka så förstår du varför! Skynda och fynda innan hela kalaset flyttar österut.
Strandgatan, Kungälv

Mjöviks Bageri
Gott, nyttigt och fritt från konserveringsmedel – så bakas brödet och bullarna hos Mia och Christian Ljungholm på gården i Lilleby. Frampå vårkanten öppnar gårdscaféet, där fikar du bland sprättande höns i en lantlig idyll!
Gamla Lillebyvägen 80

Peter Korns Trädgård
Nej inte Peter Pan, Peter Korn! I hans trädgård utanför Eskilsby trängs över 4000 arter, och fler blir de för varje år. Kolla hemsidan för guidade turer.
Johanna Larsdotters väg 10, Landvetter

Bubblare: Känner du dig stark? Sikta på Rymdobservatoriet i Onsala, och sedan vidare mot stjärnorna! Observatorievägen 90, Onsala