Annons ↓ Annons ↑

De ska utrota dickpics – med dickpics

Eric Candelon är en av de som driver projektet The Penis Poster och som gjort det möjligt att designa en egen unik dick pic-affisch. Anpassa din poster efter stil, mått och andra personliga önskemål, men med en hake – att du lovar att din Penis Poster är den sista dick pic du någonsin kommer att skicka.

Varför just dickpics?
– Varför inte? Det korta svaret är att det var så projektet började, när vår kollega fick en penisbild till sig. Hennes spontana respons var något i stil med “om han nu gillar den så jävla mycket, varför ramar han inte in den och sätter upp på väggen?”. Det längre svaret är att jämställdhet är en av de viktigaste frågorna i dagens samhälle. Dick pics är ett symptom på en icke-jämställd värld, så det finns ett större perspektiv också. Och dick pics är dessutom en estetisk mardröm, där måste jag ändå säga att våra posters är en förbättring. Vi har såklart fått frågan om när ”The Vagina Poster” kommer, men eftersom det är vi män som främst känner behovet av att skicka oönskade bilder på vårt kön så börjar vi i den änden, berättar Eric Candelon, som är en av initiativtagarna bakom projektet.

“Vår första famous dickhead är ju president-Trumpen, och där känns det som att de flesta är ganska överens om att han är ett dickhead”

Bekämpar man verkligen dickpics med fler, och större dickpics?
– Jag vet faktiskt inte, men nu finns åtminstone möjligheten för den exhibitionistiske mannen att visa upp sin penis på ett bättre sätt. Det viktiga är att vi börjar prata om dickpics som det sexuella ofredande det faktiskt är, och om The Penis Poster kan bidra med det så bekämpar vi dickpics i det längre perspektivet, åtminstone, säger Eric och fortsätter:
– Vi är fullt medvetna om att Penis Poster är långt ifrån en lösning på problemet. Däremot hoppas vi att genom en kombination av innovation och humor åstadkomma ett inlägg i debatten – få folk att tänka efter och reflektera. Inte minst inse hur sinnessjukt det är att fenomenet “dick pics” ens existerar. I längden hoppas vi att denna initiala tankeställare leder till en djupare debatt om jämlikhet och sexuella trakasserier. Att diskutera problem är alltid något positivt i sig.

Det viktiga är att vi börjar prata om dickpics som det sexuella ofredande det faktiskt är”

Allt överskott från försäljningen av Penis Poster doneras till FN-projektet HeForShe som jobbar för en jämställd framtid inom bland annat utbildning, skola, arbete och identitet. Förutom ett sätt att samla in pengar, har även produkten en betydande roll för att diskussionen ska sättas i rullning.

– Att göra en produkt av idén kändes viktigt, dels för att kunna samla in så mycket pengar  som möjligt men också för att vi anser att en köpbar produkt får högst spridning.

Vore det inte lättare och bättre om alla killar bara slutade skicka bilder på sina dicks?
– Jo, definitivt! Men The Penis Poster är vårt sätt att få dem att sluta med det. Nästa projekt kanske blir ett snapchat-filter som blurrar alla dickpics!

Det går också att beställa famous dickheads, vem är det som utser dem?
– Vår första famous dickhead är ju president-Trumpen, och där känns det som att de flesta är ganska överens om att han är ett dickhead. Att hans hår liknar mer pubis än frisyr gjorde också designen lätt.

Vad krävs för att platsa?
– Allt du behöver göra är att vara ett riksarsle, ett dickhead med andra ord. Trump har anklagats för sexuella trakasserier av 19 kvinnor och berättat om hur hans kändisskap låter honom ’grab them by the pussy’. Dessutom ska han ha betalat 130.000 dollar till en porrskådespelerska för att hålla tyst om en otrohetsaffär. På vår hemsida kan man läsa en längre nominering om varför Trump blev vår första poster i serien, men som du hör så saknas det ju knappast anledning.

Kan man nominera någon?
– Självklart! Vi är öppna förslag. Listan över potentiella kukhuvuden att göra posters av är dock redan lång. Bill Cosby, Kim Jong-Un och Martin Timell är några av namnen som har dykt upp i diskussioner. Har du någon särskild penisbärare som du tänker skulle passa bra?