Veganskt i Göteborg

Krångligt, näringsfattigt eller alldeles … alldeles underbart? Fler och fler väljer veganskt på tallriken, och Göteborg har så sakteliga börjat fatta vinken.

Blackbird
Här hittar du allt från rustika rätter och matiga mackor till läskande bakverk, stor stark och Vegan russian. Drivs av ett kooperativ med stenkoll på såväl djurrätt som matlagning.
Stigbergsliden 3

Down the Rabbit Hole
På Viktoriagatan är det alltid tea time, precis som i Alice eget Underland. Förutom galet gott te och fika serveras luncher med asiatisk touch.
Viktoriagatan 18

Open New Doors
Kasta inte sten i glashus, öppna dörrarna istället! Inne i värmen bjuder köket på årstidsanpassad rawfood, noggrant utvalda naturviner och hantverksöl.
Tyska Bron 1

Växtdelikatessen
Olskroken är mer än sunkhak och funkisparker – här finns till exempel nytraditionella kallköket Växtdelikatessen. Hos Rebecka kan du köpa take away och catering, men även gå kurser på temat helgrönt, rått och friskt.
Norra Gubberogatan 26

Happy Vegan
Happy times! Djuren blev glada, du blev glad, alla blev glada över den helveganska matbutiken som öppnade i somras. Utom möjligtvis Ronald McDonald som får sälja färre Happy Meals.
Olivedalsgatan 2

The Green Room
Liseberg hoppade på vegantåget för drygt två år sedan, i form av restaurangen The Green Room. Helvegansk buffé bjuds det på, och vi vet ju alla att buffé är franska för “ät så mycket du orkar!”
Liseberg

Bubblare: Kellys må ligga på dåliga gatan, men ryktet säger att de har stans bästa veganpizzor.