Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman väljer vinbarer

Det är samma visa varje år: behagliga promenader i vackra miljöer, noggrant formgivna bilder på eftermiddagskaffe i solen och – givetvis – stimmigt barhäng medan regnet öser ned utanför. Den imaginära hösten är här: Djungeltrumman väljer stans bästa vinbarer.

Tapasbaren
Vi börjar i Majorna. Såklart. Sedan rödvinshögern flyttade in finns här en del gott att tillgå, tapasbaren till exempel. Vägg i vägg med Marmelad serveras vin och tapas om vartannat. Fisk är specialiteten, men vi gillar också oliver, betor, svamp och ja, vin?
Mariagatan 17

Olsson Vin
Är det här årets mest förutsägbara lista? Haha, nej. Inte ens i närheten. Omöjligt att spöa svärmen av alla “kickstarta hösten” och “klara mörkret”-listor, oavsett hur många gånger en påstår att Olssons vin är stans bästa go to-ställe.
Tredje Långgatan 9

Restaurang Natur
Natuuurligtvis har Bord 27:s systerkrog en given plats på listan för trevliga vinhak. Här serveras det, håll i er nu: naturviner och dessutom allt annat för den medvetne. Hållbart, ekologiskt, biodynamiskt och allt vad det heter.
Geijersgatan 12

Hagabion
För den som tror att Hagabion är en sommargrej, en grusplan med vingliga stolar och dagsfylla. Fel, fel, fel. Till Hagabion går en om vintern, gärna i den djupaste djävulskap, gärna i pissregn från sidan, gärna utan paraply och värdighet. Golvet knarrar och baren är rejäl.
Linnégatan 21

Bar La Lune
Vår favorit-sommelier, Oskar Ahlvin, har öppnat eget: Göteborgs nya, och förmodligen snart också bästa bar a vin. Rättare sagt, ska öppna. Om allt går enligt planer är det premiär typ nu. I veckan, eller nästa, eller nästa igen. Följ @Barlalune för senaste uppdatering. Och! Här kan du läsa mer om Oskar.
Vasa Kyrkogata 1

Juan Font
Vad som än händer förväntas en vinbar i Göteborg kunna bocka av följande: alternativet “kvällens ost och chark” på menyn, inredning i minst fyra olika träslag, en romantisk historia , ostron, gulliga budskap på toan, och jättemånga flaskor vin. Och hos Juan Font blir en inte besviken.
Teatergatan 36

Teaterkällaren
Lite trångt, lite högljutt, lite ost och lite vin. Och lite till. Här sitter en länge. Det blir lätt så när en kommer under mark, allt ovan jord blir oväsentligt. Här får svetten flöda, och vinet med.
Kungsparken 1