Annons ↓ Annons ↑

Festivalen GARDEN – en grönskande folkfest

Den 6 juni är det inte bara Sveriges nationaldag, det är nämligen premiär för Göteborgs nya festivaltillskott GARDEN – en grönskande, urban endagsfestival där världskända band som The National, Future Islands och Warpaint kommer få hela Trädgårdsfören ingen att blomstra. Dessutom bjuds det in till en lika härlig förfest!

Snart är det äntligen dags för den efterlängtade premiären av festivalen GARDEN som öppnar sina dörrar den 6 juni i Trädgårdsföreningen. Själva idén till festivalen tog fart efter att Future Islands tog publiken med storm på Pustervik i höstas.
– De gjorde två fantastiska spelningar och direkt efter det kände vi att vi måste göra om det – fast med fler folk och fler plusgrader, säger Kajsa Apelqvist som är pr-ansvarig för festivalen.

Förutom Future Islands, The National och Warpaint kommer även världskända band som Cigarettes After Sex och Good Harvest att inta scenen.
–Vi  är otroligt glada att de alla tackade ja, säger Kajsa Apelqvist.

”Det kommer bli det perfekta förhänget innan vi slår upp portarna till GARDEN”

Festivalen GARDEN kommer bli en härlig musikfest snarare än en traditionell festival. Förutom en skön atmosfär, där musiken flödar samtidigt som träden blommar, kommer det bli ett gött parkhäng med bra musik där hela Göteborg samlas tillsammans.
–Det blir en annan stämning när det bara är en dag, och vem har inte haft alldeles för kul dag ett av en festival, att en önskat att en bara fick sova hela dagen efter? Det ska vara enkelt att gå på GARDEN, inga tält eller en massa planering. Och det kommer inte heller bli någon stressig hipsterstämning – här är alla välkomna.

Förutom en musikfest som heter duga kommer även alla som har köpt en festivalbiljett få möjlighet att smygstarta festivalen med en lika härlig förfest som håller hus i Trädgårdsföreningen, tillsammans med Djungeltrumman och Carlings.
– Det kommer bli det perfekta förhänget innan vi slår upp portarna till GARDEN. Tanken är att vi ska värma upp med kall öl och god mat till nice musik tillsammans och bara passa på att njuta av en ledig onsdag i juni.

Från förfesten kan festivalens besökare sedan gå direkt in till festivalområdet och fortsätta njuta av god mat, öl och musik ända fram tills dess att solen försvinner bakom horisonten.
– Det kommer bli intimt och soligt, lite som en sommardröm på Sveriges mysigaste konsertområde med några av världens bästa liveband. Kanske blir det spontanquiz i publikhavet om vem som kan flest National-låtar utantill. Kanske blir någon kär. Allt kan hända!

Alla som har biljetter är välkomna till ett gött förfesthäng i Trädgår’n. Så har du inte haffat en biljett ännu? In och tävla om två stycken här!