Franska nationaldagen på Boulebar!

Om bara några timmar drar Boulebar Rosenlund igång sitt firande av franska nationaldagen. Vi tog några ord med Hedvig Bergström på BBR om kvällen.

Lite uppenbart egentligen men; hur kom den här idén till?
– Eftersom boule petanque kommer från Frankrike och är vår största inspiratör till vår så föll det sig ganska naturligt att fira detta hos oss, på vårt vis med jazzband, boule och Therese Kockum i djbåset. Vi kommer liksom inte tvinga folk att prata franska och hylla frankrikes historia utan mer liva upp dagen med extra franska inslag.

Vad är det med just Frankrike som är så himla gött? 
– Alltså vad är inte gött med Frankrike? Den kontinentala feelingen på kajen är ju typ som att vara i Marseille fast i Gbg. Vi tänkte göra det lite extra cheesy under kvällen med ballonger, vimplar och skojiga överraskningar. Boulen, musiken och vibben kommer vara on top. Så förvänta er en riktigt go sommarkväll på kajen (+19 grader och sol)!

”Kul med en färgglad fylla för en gångs skull tänker jag”

Vad kommer man kunna hitta på er specialmeny?
– Allt ifrån moules frites till grand aioli och franska friterade tofu-rätter. Vi kör stenhårt på franska-flaggan-färgerna också, exempelvis kommer vi ha pastisshots i franska flaggans färger. Kul med en färgglad fylla för en gångs skull, tänker jag.

Kommer vi att se andra typer av nationaldagsfirande framöver? Personligen ser jag gärna att ni kör polskt.
– Ingen dum idé alls faktiskt.

Måste bara försäkra mig: Ställer sig Boulebar med denna kvällen bakom Macron? Hatar Macron.
– Skulle han vilja vara med på fredag är han givetvis välkommen att delta, men jag känner mig mer för sånna goa macarons, du vet dom där färgglada franska bakelserna.

Hur många baguetter (ett till fem) får kanalen vid fiskekyrka? Och hur många får kanalen vid Seine?
– Fyra av fem baguetter till vår kanal och Seine får fem av fem eftersom att dom har fler badplatser vid kanalen. När Göteborg stad löser fler badplatser här går vi givetvis om.