Frida Bergkvist spår 2018

Frida Bergkvist, Klubbredaktör

Hur ser livet ut i Göteborg 2018?
Ska gå emot föregående talare och basunera ut att Göteborg kommer förändras drastiskt, i början av februari kommer ingenting vara sig likt. Och i maj, då har Avenyn byggts om till en isbelagd landningsbana för ufon. Nä, men kanske lite mer bryggeribarer, ytterligare veganhak och gissningsvis ännu fler vägarbeten.

Vad kommer folk bli arga på 2018?
Främlingsfientlighet och sprit, öl – och vinmonopolet. Främst öl. För det vill alla göra egen. Och sälja med handmålade etiketter. Och givetvis: Spårfel, Västtrafik och otydliga kösystem. Typiskt vansinnesdrivande och livsviktiga frågor.

Vilken Facebook-grupp kommer att göra kometkarriär under 2018?
Alla typer av odlingsgrupper. Hoppas också på att ”Återbruka mera” får ytterligare ett uppsving. Ja, delvis för att det är en fin tanke, bra för planeten, jada jada. Men, mestadels: för att allting som produceras, återbrukas, sys, limmas, ja vad du vill – allting är så djävulskt fult.

Var kommer vi hänga nästa år?
I Slakthusområdet! Sitta på någon bänk i vårsolen och dricka spontanjäst öl i klimatsmart plåtburk, eller någon sorts gullig ekologisk pappförpackning. Förmodligen har vi själva fått slicka av jästfällningen en kvart tidigare på andra sidan tegelväggen. Kanske också plockat humlen. Allt för att få vara med under hela processen. Lokalt, nära, och med nästintill obehaglig kärlek till råvarorna. Föreställer mig också att någon krog på långgatorna köper sig uppåt, kastar ut kvarterets sista hyresgäster öppnar en sommarbar på taket.

Vad kommer vi prata om nästa år?
Politik, utan hejd. Alla kommer i vanlig ordning vid valår, bli privatpolitiker och föra debatt vid helt fel tillfällen. Möjligtvis att vi pratar lite kajaker och cykelsemester på Österlen också. Och ja, våra vildväxta balkongodlingar. Kanske att balkongodlingsegan kan bli något?

Tjafsar vi fortfarande om Västlänken 2018?
Den, parallellt med Jimmie och hans sambo. Ser framför mig hur hon kommer jämföras med Melania Trump och beblanda sig allt mer i medierna, kanske försvara något absurd groda som hoppat ur munnen på hennes man. Men ja, Västlänken, och framför allt de störningar den bidrar till i pendlarnas nästintill outhärdliga vardag. Och till innestadsbornas råttkennlar. Det är väl det enda relevanta?

Vad gör du 2018?
Förhoppningsvis: Reser, dejtar, promenerar, cyklar, skriver dagbok, springer milen, fyndar möbler på second hand, skördar grönsaker och håller i middagsbjudningar.
Antagligen: Ingetdera. Köper billiga syntetkläder Zara och bidrar till all skit i världen. Från soffan.