Annons ↓ Annons ↑

Fullfjädrade frierier, liv och död – Tigerbukten släpper singel

Tigerbukten är bandet med röda läppar, läderpaj och låtsasrosor som spelar en vild kombo av pop, punk och känslor. Idag släpper de singeln Under pressen, ännu ett smakprov inför den kommande fullängdaren Gåvor. 

Rosor verkar vara er grej och återfinns lite titt som tätt i Tigerbuktens bildbank, hur kommer det sig?
– Rosorna ringar in vår kommande platta Gåvor! De funkar både på bröllop och begravning, och ser dessutom bra ut på bild. Och så fick vi bra pris på ett parti i plast.

Berätta om en av era allra bästa stunder ni haft tillsammans som band.
– Vi har haft många dunderstunder tillsammans, speciellt när vi spelat i mindre städer. Vår senaste spelning var i Karlskrona på ett pyttelitet ställe som heter Kruthus. Scenen ligger bredvid entrédörren, så om någon kommer medan man spelar får men helt enkelt pausa gitarrsolot och släppa in dem. Först fick jag öppna för ett muskelberg från Polen, som trots oktoberkylan endast hade en hudfärgad skinnväst på sig. Han bar en resväska som, istället för en ulltröja och några kallingar, var fylld till bredden med polsk energidryck. Han sa att han letade efter sin livs kärlek Nadja Svensson, men fick nöja sig med oss. Strax efter kom tretton somaliska killar och gav oss blommor och en grundkurs i hur man kickar igång en fest. Sist kom tio fucking matroser i full utstyrsel, för det är tydligen så det funkar i Karlskrona. Jag låste dörren och vred volymen och ölkranarna till full styrka. Det blev en helt fantastisk kväll och när Kruthus stängde fortsatte vi ut på gator och torg. En riktigt vacker stad dessutom, Karlskrona.

Det går ett rykte om att Rasmus Winblad är en Zlatan-rulle fantast. Vad är det är i en sådan och var hittar en Göteborgs bästa Zlatanrulle? 
– En Zlatanrulle är en vanlig kebabrulle fast med räksallad i. Ingen aning om Zlatan nånsin ätit en men Rasmus har definitivt gjort det. Tror City Kebab klockan 04.30 ska vara bästa tid och plats för den kroppsbestraffningen.

Ni är aktuella med fullängdaren Gåvor. Vad skulle ni säga att albumet handlar om?
– Det är en skiva om att vara mitt i livets märg. Den innehåller ett fullfjädrat frieri, barn, barnbidrag, jobb, liv och död. Fast på ett sexigt sätt asså…

Berätta om den bästa gåvan ni gett bort till någon.
– För tio år sedan gav jag ett lamm i födelsedagspresent till min blivande fru. Då förstod hon att det var allvar och vi har haft ett stort liv tillsammans sen dess.

Hur kommer ni att fira albumreleasen?
– Det blir brakfest här i Göteborg. Återkommer med lokal.

Vad händer härnäst?
– Vi ska spela av oss den här skivan i små svenska städer, men filar också stadigt på nästa platta.

 

 

Full disclosure – Rasmus Winblad är inte bara en av medlemmarna i Tigerbukten utan sitter även på Djungeltrummans kontor och är en stjärna i vår medarbetarskara. Därför är det inte heller Rasmus som svarar på frågorna i själva intervjun.