Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa barer 2018 enligt White Guide

Familjen, Vinbaren 28+, Hotel Dorsia, Puta Madre, Björns Bar och Stranger Gothenburg. Så heter Göteborgs bästa barer – i alla fall om man frågar White Guide, som precis har släppt årets rankingar.

Alla av de nämnda etablissemangen håller ”exceptionell nivå”, enligt White guide, som har testat ”närmare 100 barer” över hela landet: vin-, öl- och cocktailbarer. 65 barer bedömdes tillräckligt bra för att listas i guiden. Av dem ligger 13 stycken i Göteborg.

Utöver de sex barer som vi listar ovan har ytterligare sju kvalificerat sig till kategorierna ”mycket god nivå” och ”god nivå”. I den förstnämnda kategorin hittar vi Barabicu, Brewers Beer Bar, Wine Mechanics och Zamenhof, medan vi i den sistnämnda hittar Drinks 20, The Bar på The Barn, och Ölstugan Tullen på Andra långgatan.

White Guide själva konstaterar att ”det kreativa bar-Sverige är på väg att hinna ikapp krog-Sverige” och att den svenska barscenen har utvecklats explosivt de senaste åren. ”Från bivax-is i norr till ’beer mojito’ i väst, naturvin på tapp i syd och barstolsbokning i öst. […] Glasen glimrar av spännande öl, intressanta viner och välgjorda nytänkta drinkar.”

Bästa bar och cocktailbar nationellt blev Tjoget i Stockholm.

Exceptionell nivå
Familjen
Vinbaren 28+
Hotel Dorsia
Puta Madre
Björns Bar
Stranger Gothenburg

Mycket god nivå
Barabicu
Brewers Beer Bar
Wine Mechanics
Zamenhof

God nivå
Drinks 20
The Bar på The Barn
Ölstugan Tullen