Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa museeum

Skit i de vanliga museerna, de har besökare ändå. Vi guidar dig till de små lustiga samlingarna. De med konstiga öppettider och de mest entusiastiska guiderna.

Fiskemuseum på Hönö
Kanske fick du inte nog av fiskpinnarna du tinat i micron och stekt på lite i förrgår. Kanske vill du veta mer om Västkustens verkliga näringsgren. Trots att det inte finns någon fisk i haven finns fiskemuseet. Ta dig till Hönö.
Öppet 10-17 på vardagar och sen får du ringa så öppnar de (kanske).

Remfabriken
Lite arbetarhistoria en måndag eller söndag? Jo, man tackar, vem vill inte kliva in i något så omodernt som en arbetsplats anpassad för fler än 10 egenföretagare? Skojar ba. Det är kul & fint att se hur starkt sverige en gång var i industrisektorn. Dröm dig tillbaka.
Helgfri måndag samt söndagar, Åvägen 15 i Gårda

Medicinhistoriska
Göteborgs mest spännande och mest gömda museum? Kanske tycker du att Naturhistoriska var trista när de plockade bort syskonen som låg i den där sörjan, men här kan du lära dig mer om sånt.
Tisdag–fredag 12.00–16.00 Torsdag 12.00–20.00, Östra Hamngatan 11

Idrottsmuseet
Inget binder ihop en nation så som idrotten gör, Sveriges varmaste sommar & fotbolls-VM till trots, vill du botanisera bland äldre meriter är det hit du ska.
Måndag-lördag 10.00-16.00 sista lördagen i varje månad 10.00-14.00, Övre Kaserngården 12

Kortedala museum
Livet på 50-talet? Hur mysigt kan det vara? Det får du reda på i Kortedala, i en välbevarad lägenhet ryms livet på 50-talet. Komplett med bestick, affischer och ungdomskultur.
Söndagar kl 12-15, Adventsvägen 1 i Kortedala

Radiomuseet
Kanske är du intresserad av radioapparater och annan kommunikation? Då är det här rätt för dig. Vrid på lite knappar, lyssna på gamla historiska radiosändningar. Dröm dig tillbaka till förr.
Alla dagar 12-15, förutom onsdagar 12-20. Och stängt på måndagar. Anders Carlssons gata 2 på Lindholmen

Oscar II:s fort
Ett fort under marken. Hur kul som helst, och framför allt: otroligt mycket av någon filminspelningskänsla. Kanonerna är det enda som avslöjar fortet från utsidan, så se till att hitta rätt.
Lustiga öppettider, men håll koll. Vid Nya Varvet

Spårvagnsmuseet Ringlinjen
Alla i Göteborg älskar spårvagnar, förutom de som bott i Stockholm och sen flyttat hem igen, de vill alltid “gräva ner skiten”, men sanningen är: här älskar vi våra pling-plong-droskor. Andra entusiaster hittar du på museet i Gårda.
Söndagar i februari och mars mellan 11-14, J Sigfrid Edströms Gata 2