Här kan du fira ostronets dag!

Som en kyss från havet, en ljuv kallsup, slemmigt eller lent – åsikterna kring detta platta skaldjur skiljer sig åt. Många ser det som en lyxig delikatess och våra kalla svenska hav ger oss ostron i världsklass, har du inte testat det innan är det kanske dags nu? På lördag firas ostronets dag och här är några ställen du kan sörpla dem på i Göteborg.

Luckans Fisk och Skaldjur
Mariaplan, Slottskogsgatan 37
I höstas blev strömmingsluckan med fiskaffär på Mariaplan. Förutom räkor, bläckfisk och sill över disk så kan du till vardags också äta lunch här. På lördag blir det en speciell dag när Musselodlaren Adriaan från Orust Shellfish kommer på besök och öppnar ostron, både svenska plattostron och franska gigas. Enligt Luckan själva ett perfekt tillfälle att pröva att öppna ditt första ostron!

På Luckans fisk och skaldjur kan du äta ostron med topping.

Champagnebaren Forsén&Öberg
Kyrkogatan 13
Den klockrena kombinationen till ostron är ju sen gammalt champagne så det vore dumt att välja något annat. Njut av en ljummen sensommarkväll på Champangebarens vackra innergård och lägg alla dryckesval och våndor i händerna på några riktiga vinexperter i baren, du kommer inte bli besviken.

Yaki-Da Restaurangen
Storgatan 20
Har klockan blivit midnatt? Inga problem, det finns fortfarande tid att fira! Högst uppe i nattklubben finns restaurangen med stans trevligaste öppettider. Fram till stängning kl 04.00 kan du utan problem få dig ett glas skumpa och en bricka ostron.

Feskekörkan
Fisktorget 4, Rosenlund
Köp med dig en låda hem i någon av fiskediskarna eller gå upp till Restaurang Gabriel på andra våningen, Köksmästaren Johan Malm är flerfaldig OS-mästare i ostronöppning så oavsett om du gillar den lilla sjöfrukten är det alltid en upplevelse att se en champion i action.