Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Baby Missiles

För några veckor sedan lirade Baby Missiles på Pustervik och idag släpper bandet duetten I Can’t Win. Vad passar då bättre än att låta Baby Missiles snickra ihop en spellista inför den stundande helgen? 

Berätta om I Can’t Win. Hur kom den till och vad handlar den om?  
– Låten handlar om att vara på varsin ände av ett förhållande som tagit slut där en inte kan se varandra i ögonen utan att det svartnar och något slags terapeutiskt samtal om varför man inte kan vara tillsammans längre. Jag (Patrik) skrev musiken och texten om saker som jag genomlevde just då men det var först när Tuva kom in och berättade sin sida av historien som allt föll på plats.

Låten är en duett med Tuva Lodmark från Pale Honey, har ni mer planer på att göra musik ihop? 
– Hoppas på det eftersom det var så fint att jobba ihop musikaliskt och Tuva är en fantastisk sångerska och låtskrivare. Vi jobbar ju även med samma producent, Anders Lagerfors, samtidigt som låten på något sätt var klippt och skuren för oss två att göra tillsammans så får vi se om det kommer något som känns lika naturligt framöver.

Hur ser en ultimat utekväll ut för Baby Missiles? 
– Ultimat rullar vi in på Holy Moly runt 18 på våra cyklar efter ett soligt dopp från klipporna ute vid Saltholmen. Dricker några öl medan fler vänner ansluter och sedan en svängom till Brewers eller Dansken för en bit mat. Efter det glider vi bort till Pustervik för att se vad det är för band som spelar och kvällen avslutas med att dansa till lamporna tänds och vakterna stirrar ut oss.

Vilken är tidernas bästa förfestlåt? 
– Beastie Boys – Sabotage. Bjuder på öl till den som lyckas stå still och inte headbanga.

Vad händer framöver för Baby Missiles? 
– Vi ska ut på Europaturné i höst samtidigt som vi samlat på oss en massa musik som ska släppas ut under året. I sommar ska vi hyra stuga i skogen för att skriva ny musik och sedan jobbar vi med några filmare för att göra kortfilm till några av låtarna som kommer.