Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Maja-Karin Fredriksson

Ikväll lirar Maja-Karin Fredriksson och Minru ljuv musik på Bengans. Vi lät Maja-Karin skrädda ihop en go spellista för helgen och passade även på att göra en miniintervju. 

Hej Maja-Karin, vem är du och vad gör du? 
– Hej! Jag är en låtskrivare och artist från Göteborg. Just nu turnerar jag med mitt pop-poetiska projekt Jag Begär Bara Havet där jag har tonsatt Ebba Lindqvist dikter. Släppte en EP 2018 med samma namn och nu är jag på gång med massa nytt material. Jag är med och driver artistkollektivet och skivbolaget PACAYA records och ikväll arrangerar en helkväll på Bengans.

Vad händer på Bengans ikväll? 
– Ikväll öppnar jag för Minru, aliaset bakom den Berlinsvenska låtskrivaren och musikern Caroline Blomqvist som släpper skiva på PACAYA records under våren. Det blir en kväll full av stämningsfull folk blandat med drömmig indie. Jag kommer att lira tillsammans med Lovisa Samuelssonpå cello och Frida Thurfjell på sax. Vi spelar kl 20.00.

Hur firar en bäst in helgen? 
– Med ett riktigt gött vinterbad, en bastu och en kall öl. Jag har blivit helt såld på det under det senaste året. Testa Svettekörka i Frihamnen eller bastun på Saltholmen. Grymt nice.