Annons ↓ Annons ↑

Idag börjar dans- och teaterfestivalen

Två år sen sist, och idag är det återigen dags för Dans- och teaterfestivalen att inta Göteborg. Vi har snackat lite med projektledare Malin Schiller om vad vi absolut inte får missa under veckan!

Idag öppnas dörrarna till året festival. Hur känns detta?
– Grymt! Nu har vi pratat och planerat, vridit och vänt på alla val och möjligheter i två år. Nu blir det vad det blir. Så skönt.

Hur kommer festivalveckan att bli?
– Intensiv. Det händer mycket varje dag. Vi har försökt göra ett schema så att den hängivne inte ska behöva missa nåt men det betyder också att det ligger som ett pärlband av aktiviteter och föreställningar dagligen.

Vad skulle du säga är de största förändringarna sedan starten 1994?
– Shit, jag var ju inte med på den tiden men då var det lite mer av ett idealistiskt projekt. På 90-talet var alla kulturarbetare arbetslösa och ville jobba gratis för att få en scenkonstfestival till stan. Nu är vi mer institutionaliserade, haha, vi har ju till och med kontor på en institution: Stora Teatern.

Efter årets festival är det ju två år till nästa, vad får vi absolut inte missa nu!?
–  Att det är val snart har påverkat programmet i år, så missa inte filosofen Simon Critchley som föreläser om de grekiska tragedierna som ett sätt att klä av vår politiska samtid. Och missa för guds skull inte NDT- svinbra dansare som vi aldrig kommer ha råd att ta hit igen!