Annons ↓ Annons ↑

Inred ditt hem med trendiga posters

Äkta tavlor är en klassiker att hänga upp på väggarna, men fler och fler väljer att inreda med posters. Posters och affischer är ett perfekt komplement för att matcha resten av inredning, och skapa harmoni i hemmet. Här kommer några tips på hur du kan få den tristaste av väggar att se ut som något från ett inredningsmagasin.

Att pryda väggarna med posters i olika former och storlekar är något som verkligen har blivit en inredningsfavorit på senare år, och är numera en ihållande trend att räkna med. En poster gör sig helt enkelt perfekt på väggen med sin eleganta och stilrena form.

Det är även väldigt svårt att göra fel. Färgkoordinera eller mixa fritt, och matcha sen affischen med en snygg och enkel ram för att göra din heminredning komplett.
Och även om det såklart är snyggt, så skadar det ju inte heller att det både är ett smidigt och relativt billigt sätt att få ett rum att kännas som nytt, eftersom många prints är relativt billiga jämfört med tavlor. Med posters kan du uppdatera väggen när impulsen sätter in utan att bli ruinerad.

Det finns ett flertal e-handlare som erbjuder posters online, och oftast är utbudet enormt. Papertown säljer posters och tavlor med över 800 olika motiv, och ger dessutom gratis frakt vid köp över 299 kr.

Men ska du välja symmetri, kontrast, överdådig tavelvägg eller posters i par? Valmöjligheterna när det kommer till att styla hemmet med posters är oändliga, här kommer några tips på vägen:

 1. Snyggt med symmetri
  Att hänga flera motiv i samma storlek i en rektangel är både stilrent och effektfullt! Testa att kombinera dina posters i liknande färgskala för att ge ett stramare och mindre rörigt helhetsintryck, trots flera tavlor på en mindre yta. Använd gärna en passepartout runt motiven för en snygg inramning.

 2. Inget fan av färg?
  Monokroma posters i vita och svarta ramar ger ett stilrent och minimalistiskt intryck.

 3. Bygg runt möbler och hörn
  Trendigt nu är att bygga stora kollage av tavlor gärna över en hel vägg. Extra snyggt blir det om man bygger ner tavelväggen mot golvet och gärna också runt möbler eller låta tavelväggen sträcka sig runt ett hörn.

 4. Utnyttja fönster och mindre ytor
  Eller tvärtemot mot punkt tre: utnyttja de mindre ytorna! En tavelvägg behöver absolut inte täcka en hel vägg eller fungera som rummets mittpunkt – det blir minst lika fint att ställa upp en poster i fönstret! Särskilt lämpligt för dig som bor litet eller vill ha mindre insyn utifrån.

 5. Vajer!
  Vill du undvika många hål i väggarna eller helt enkelt tycker det är jobbigt att hänga upp tavlor, går det även att sätta upp en vajer och hänga motiven därifrån. Då blir det ännu enklare att variera sig, och blanda upp med till exempel fotografier.

 6. Använd golvet
  Ett annat effektfullt tips om du inte vill hänga upp är att välja gigantiska ramar och ställ dina posters på golvet lutade mot väggen.

 7. Färgtänk
  Att välja posters i samma färgskala som dina inredningsdetaljer gör rummet mer sammanhängande, och även posters som går ton i ton med väggen skapar harmoni. Det går även att experimentera med motiv och färger som egentligen inte passar ihop, men med likadana ramar ändå blir en fin helhet.

Så har du en vägg eller rum hemma du känner behöver lite nytt liv – börja experimentera med posters och ge hela hemmet ett lyft.