Göteborgsbandet Internet Friends

Ikväll spelar det nystartade Göteborgsbandet INTERNET FRIENDS på Café Hängmattan. Fredagen till ära har vi pratat med två av bandets fyra medlemmar, Jakob Falkendal och Fredrik Nilsson!

Tjenamors! Hur är läget?
J: – Om man bortser från den pissiga vardagen så mår vi toppen! Vi har gått på moln sedan vår releasefest och just nu repar vi inför kvällens spelning och grejar lite i studion.

Berätta om er, vilka är INTERNET FRIENDS?
F: – Vi är fyra bästa vänner som spelar dansant och smutsig pop med fokus på att skriva riktigt slagkraftiga låtar.

Hur bildades ni?
F: – Jag och Jakob har känt varandra i fyra år och vi har alltid skrivit låtar och haft massa drömmar som aldrig blivit verklighet. Men en morgon när jag vaknade upp efter att ha varit på ett rave i Bäckebol hade jag plötsligt refrängen till vår låt “Molly” i huvudet. Jag skickade ett röstmemo till Jakob där jag sjöng och spelade på min leksaksgitarr.

J: – Ja, jag har alltid gillat Fredriks låtar som han har suttit och pillat med, men detta var en helt ny nivå tyckte jag. Det hördes ju direkt att det var en hit, en solklar hit i min värld iallafall. Alla vi i bandet har spelat i andra band tidigare och skrivit låtar, men för mig var detta första gången som det kändes såhär bra och på några sekunder hade vi bestämt att vi måste starta band. Jag har nog aldrig varit så taggad på någonting i hela mitt liv.

Hur har responsen efter er releasefest varit?
J:– Helt fantastisk. Det är så sjukt många fina vänner och främlingar som har hört av sig och sagt snälla saker. Att ens kompisar ens orkar lyssna på vår musik känns helt otroligt. Samtidigt förstår jag varför då jag själv tycker det är svinbra.

F:– Min mamma och pappa gillar också våra låtar väldigt mycket.

Vad inspireras ni av?
F:– Jag tycker personligen inspiration är överskattat. Jag kan inte gå runt och vänta hela tiden på bra idéer. Man skriver inte Dancing queen om man inte fått ur sig de dåliga låtarna först. Självklart får jag ibland idéer som leder till något riktigt bra men jag kan inte förlita mig på att inspirationen ska göra jobbet.

J: – Ja precis, alla Fredriks skitlåtar ledde fram till att han skrev låtarna på vår debut.

Om ni själva skulle beskriva er musik, hur låter det då?
F: – Vi är romantiker som gör pop för människor som uppskattar BRA låtar. Bra låtar är det enda viktiga i slutändan

Vad gör ni när ni inte ägnar er åt musik?
F: – Noel och Jakob har vanliga tråkiga jobb. Jag och Emilia pluggar.

Vart går ni helst en utekväll i Göteborg?
J: – Som för de flesta andra börjar och slutar våra kvällar ofta någonstans på andra lång.

Vad saknar ni på göteborgs musikscen?
J: –Det är mäktigt att Göteborg har en så fin musikhistoria men jag kan känna att det saknas en sammanhållning mellan banden och artisterna. Det finns inte så många ställen där oetablerade band kan spela eller där man ens kan gå in och råka se ett band. Det kändes efter vår releasefest, som att folk saknar den typen av utekvällar.

Hur uppkom namnet INTERNET FRIENDS.?
F: – Jag hade haft det på hjärnan länge och tyckte det var gulligt och coolt på samma gång.

J: – Tyvärr finns det ett annat band som också heter Internet Friends, fast utan punkt på slutet. Det är ett i vårt tycke fruktansvärt elektroniskt pop-punkband, men du kommer märka om du råkat hamna på fel bands spotify.

Har ni några fler nyheter på gång?
F: – Ja, vi kommer att släppa en ny EP framöver som vi är extremt stolta över. Men mer information om det när det närmar sig!

Vad gör ni om tio år?
F: – Såklart finns det en dröm om att nå ut brett med musiken och att få giga med gage. Vi har ju en dröm om att leva på att vara ute och spela.