Italo Bitches gör helgens spotifylista

Ikväll äntrar Italo Bitches Pusterviks scen! De kommer från planeten Bi_tt_ch, där den enda jordliga radionakalen som finns endast spelar Italiensk 80-tals disco. Fredagen till ära har de även gjort helgens Spotify-lista!

För det första, lyssnar ni alltså bara på Italiensk 80-tals disco där uppe?
– Si. sii, det är den enda radiokanalen vi lyckats få in.

För det andra, ni har gjort helgens spotify-lista, tell us all about it!
– Det blir Italo Bitches ultimata party starter – en blandning av Italodisco, HI-NRG och old school electro. In och lyssna!

När ni intar scenen på Pustervik ikväll kommer ni direkt från en annan planet? Berätta om den!
– Ja, planeten Bi_ttt_ch ligger i helt en annan galax men liknar jorden en del, förutom att vi inte har några personer som kallas ”män” här (väldigt konstigt påhittat av er). Eller det kanske var ett misstag, sånt händer ju också ibland.

Hur lever ni där uppe? Hur ser det ut?
– En vanlig dag stiger vi upp och samlas i kristallgrottan, där vår härskarinna delar ut uppgifter för dagen, såsom insamlande av vegetabilisk föda, systerskapsövningar och pizzabak. Planeten är så vacker, våra berg är högre och genom dess dalar ekar ständigt Italodiscon från planetens alla högtalare.

Så vad för er hit?
– Vi är här för att utforska er fantastiska musik, samla på oss nya influenser, gå på olika klubbar och sprida vår egen musik till jordlingarna. För ni som bor här vet ju inte så mycket om yttre yttre rymden, så vi tänkte att det kunde vara kul för er att få träffa oss!

Vad vet ni om jorden?
– Vi har förstått det som att ni inte är så snälla mot varandra, eller mot er planet, och att ni hittar på olika ”raser” och ”kön” som ni gör skillnad på. Ni kanske är lite mer korkade bara och så kan det ju vara ibland, men vi hoppas att ni har blivit lite smartare tills nästa gång.

”Ni på jorden hittar på olika ”raser” och ”kön” som ni gör skillnad på. Ni kanske är lite mer korkade bara”

När ni kommer hit så ska ni spela musik. Vad blir det för typ av musik?
– Nästan alla på planeten Bi_ttt_ch tillverkar musik som kommer direkt från våra hjärtan. För oss började allting när en av oss hittade den där radiokanalen från Italien. Ingen hade hört musik från jorden förut så vi trodde att all er musik lät så, men nu har vi ju hittat massor av annan musik här på jorden som vi inspireras av. Därför har vi valt att kalla vår nya musik ”nu-italo”.

Hur kommer kvällen på Pusterviks att bli?
– Ni kommer att få känna kärleken och värmen från vår galax. Vi har även fått flera människovänner som har hjälpt oss med projektioner såsom mode, exempelvis Giorgio Armani, och jordlig dans.

Hur länge stannar ni på jorden?
–Vi är utsända för att stanna här ett år i ”bi_ttt_ch”- tid vilket motsvarar ungefär 86 människoår.

Kommer ni tillbaka fler gånger?
–Vi tror att vi kommer hinna med det mesta under vår ettåriga vistelse här, men vi hoppas på roliga musikaliska samarbeten med fler jordlingar. Arrivederci!