Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 1 2019

Nu kanske du vaknade på torsdagsmorgonen och tänkte att den här helgen skulle gå till historien som den tråkigaste någonsin. Ett svart hål i den alldeles nystartade tidsräkningen. Men då tänkte du fel! För är det något Göteborg kan så är det att förvalta en helg, och den här annars tradiga helgen kommer gå till historien som ”den där helgen vi gjorde massa sköna stuff efter nyår”.

Torsdag
Trots den kommande panghelgen har du lite, lite svårt att fylla dagens schema då nyårsdvalan fortfarande ligger som ett täcke över staden. Men en hel drös fyrbenta vänner har ju intagit stan och inte är väl du en djurhatare? Efter en halvdag med hundras-unnande är du redo att inta stadens nattliv, nynnandes på I Love My Dog med forna Cat Stevens. Ett nynnande du är fast besluten ska blomma ut i skönsång. Därför går du raka vägen till Haket för att damma av karaokepärmarna.

Till din blygsamma förtret ligger dock karaoken i lä just ikväll, istället är det gammal hederligt dj-set på gång då karaoken är vilande drygt en månad till. Men prisvinnande ölkultur och go musik gör dig omåttligt gott så lider, det gör du inte.

Men småtimmarna naggar och du ska skönsjunga ikväll och går därför till Sing Sing som vaknat ur jul- och nyårsledigheten. Tänka sig, det blev I Love My Dog ändå.

 

Fredag
Årets första arbetsvecka lider mot sitt slut och här ska drickas under ordnade former. Behovet har väl aldrig varit starkare för en AW än under den psykiskt mest påfrestande veckan (hittills, lol).

Det blir ett gött besök på Stigbergsliden för en inskolning i vardagen och ett jävla mys. So long såsiga julbord. DJ Lupo Manaro håller låda och spelar möjligtvis lite punk, den dörren är inte helt stängd. Och kanske är det just punken som får adrenalinet att vakna till liv i dig. Adrenalin du aldrig vill ska sluta pumpa. Oj vad hormonbegäret ska stillas! Du går till Pustervik för en traditionsenlig spelning, kanske med rock så adrenalinet kan ta fart på riktigt. Men idag är ingen vanlig dag för det är Burmas nationaldag och tänka sig, det är WRESTLING på Pustervik. Adrenalinet flödar och satan vad du mår.

Den hormondrypande kvällen avslutas på evig trogna Studio HPKSM där ett klassiskt dj-set äger rum.

 

Lördag
Var det någon som sa nyår? Knappast för nu är de vanliga helgerna igång och INGEN lider.

För lördagar i Göteborg innebär livemusik och ett jävla ölmys. Just idag går du till Folk där den något anonyme Jacob Johansson aka Det Stora Monstret håller melankolisk låda. ”Våra ögon ser så lika ut, hur kan vi se så olika på samma sak” sjunger du existentiellt påfrestande med under panglåten Sätt att hålla ut. Och nog börjar du grubbla. En dramatisk vändning på en annars så lovande premiärhelg.

Men, du bor ju i Götet och alternativen är många. Därför pallrar du dig bort till Rosenlund där det vankas dans. Dansa bort tårarna va som EDM-poeten John De Sohn sa. Men mycket vill ha mer och du är inte nöjd där. Därför går du med lätta steg vidare till Yaki där Top Shotta Sound firar tre stadiga år. Vi snackar pingpong, goodiebags och fotobås. Vem pallar att tänka människor olika sätt att se på saker nu va?

Kvällen rundas avklassiskt Göteborgsmanér på Hoki Moki där Håkankören håller låda. Kanske blir det en hel del skrålande allsång för din del, till körens förtret. Men vafan, det är ju premiärhelg.