Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 11 2019

Göteborgs uteliv levererar, så även denna helg! Spana in de guldkorn vi lyckats vaska fram ur denna veckans nöjesutbud. 

Torsdag
I ett oromantiskt och vinterdoftande vårregn beger du dig ut på stadens gator för att dränka dina sorger i örtkryddad sprit (eller ljus och härlig öl). Den pissiga ursäkten till vårkväll börjar traditionsenligt på paradgatan där det vankas releasefest. Du må vara vårdyster, men sist på bollen är du fan inte. Av samma anledning går du vidare till Järntorget där det vankas en safari full av vin. Nästa middagsbjudning blir det skryt i vinkunskap. Vinet flödar flitigare än vid nattvarden och du blir på panghumör. Kvällen är ung!

Både full på vinkultur och den faktiska drycken bestämmer du dig för att se Sveriges främste poet som högst troligt kommer kasta dig ur din comfort zone. Tur då att det efteråt vankas indiegung i andra delar av stan så att du sakta kan vaggas tillbaka. Sedan blir det på med danskorna igen för trettiotalet har landat i stan.

Fredag
Du har fått nog av P3, du har fått nog av mespop. Du går upp på sociala, sen går du ner på systemet. Eller kanske inte, men smygproggarna i Florence Valentin kommer till stan ikväll och du drabbas av stämning. Efter en god dos av samhällskritik harvar du dig vidare i livemusikens fantastiska sumpmarker. Det vankas samma kött och blod som Lykke Li på naval mark.

En jakt på mångfald inom musikens värld får dig att vandra vidare i natten. Det är ju ändå så att en elektronisk människa som du kräver lite plink-plonk för att få en kväll fulländad. Innan du beger dig ner i katakomberna för att avsluta kvällen kommer du på att din hund gillar minimalistiskt. Så ett plikttroget besök i Rosenlund måste först avverkas.

Lördag
Som konstaterat är du alltid först på bollen och en lördag i mars är inget undantag. Du går till tredje lång där det vankas nyhet på nyhet på nyhet. Sedan går du på jubileum för stadens folksjungande stolthet. Tänka sig att du för exakt ett år sedan gjorde precis samma sak. DEJA VU! En på många sätt obeskrivlig men fantastisk känsla som du gärna behåller ett tag. Så du går till Jazzhusets forna lokaler och träffar Jakob Hellman. Party like it´s 98 osv.

Med en på gränsen för stor dos av det goda beger du dig ut på jakt på annat. Du vill västerut. I klimatångest-tider har du dock bestämt dig för att ha fötterna på jorden. Tur då att västerut är närmare än någonsin när Järntorget får en bit av Brooklyn. Sedan inviger du söndagen i ett grumligt brus orsakat av grön öl. Förslagsvis på en irländsk pub. För St Patricks har anlänt!