Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 28

Århundradets längsta och varmaste sommar tar strax bara halvtidspaus (!). Hakuna matata don´t worry be happy, det är klubbrunda i brinnande semestertider.

Torsdag
Oj är det 20 plusgrader och sol idag igen. Nej, kan det verkligen stämma? Det gör ju det! Lyrisk tänker du på likartade somrar du upplevt i ditt liv. Nej inget kan verkligen mäta sig med den här sommaren. Energin flödar och du får för dig att laga pannkakor. Hur gjorde man nu igen? Ägg, mjöl, mjölk… hmmm. Du kan inte minnas senast du laga pannkakor och googlar upp ett recept från ”Ann-Kristins husmorstips”. Efter mycket sölande, en mindre brand och ett större utbrott, tar du med en vän du är skyldig till Egg & Milk och äter pannkakor där istället.  Lat och mätt sitter ni länge och tänker på vart skutan bär av härnäst. Birra Moretti på Bar Robusta brister din numera kvitta vän ut, och så blir det. Några Aperol senare och klockan är plötsligt 19. The Sounds på Liseberg lockar men istället blir det en sväng till The Abyss för lite röck and or roll. JIRM & The Presolar Sands bara kör samtidigt som ni häver den ena efter den andra Iron Maiden ölen, sanslöst nöjd i vilket sammanhang ni dricker just den ölen. Mätta på rock och Iron Maiden öl blir det M3 för Backyard thursdays. Kvällen är ljummen, ölen är kall och i goda vänners lag är du. Inget kan stoppa mig tänker du, medveten om att det är alkoholen som framkallar den tanken.

Fredag
Vamos a la playa säger du med lågmäld röst. Igår blev det lite för mycket, det ska INTE upprepas ikväll intalar du dig själv men du vet innerst inne att du inte kommer tacka nej när det kommer på tal att beställa in en till.

Gud vad folk det är. Du spanar ut över stranden och är faktiskt chockad över att det är så mycket folk. Har inte alla rest iväg till landet eller utomlands, eller för den delen tröttnat på stranden. Du hittar en yta och trycker snabbt in hörlurarna för att hålla ute barnskrik och annat oväsen. Några timmar senare har solens vitaminer och ett uppfriskande bad fått dig på benen igen. Hem, dusch, något att äta för att sedan möta upp ett gäng vänner på nya Cafe Fluss och deras Sunset Sessions. Efter ett tag tar ni ert pick & pack och byter Jubileumsparken mot Azaleadalen. Det är ju nämligen dags för succén från ifjol, utomhusbio. Ni kollar en stund på filmen men fastnar inte. Ingen verkar säga emot när någon föreslår att ni istället ska ta er till Henriksberg takterrass för Saftey Dance: 80-talsklubben. Efter ett tag byter ni årtionde, den här gången är det 90-talet som gällerGretas. Oj vad klockan blev mycket tänker du, men vad stoppar det dig. Du hinner med en sväng på Barabicu 5 års jubileum och även Lilla London innan det är dags för lite välförtjänt vila.

Lördag
Snart är helgen över, något du inte kunde bry dig mindre om. Du har ju semester och måndag känns som torsdag onsdag som lördag etc etc. Tyvärr lever inte alla i symbios och helgen är tiden då det händer grejer i vår lilla stad.

Det är visst fransk nationaldag idag, något du i grunden inte kunde bry dig mindre om men Boulebar bjuder till och har ett event i dess ära. Någon pastis och en omgång boule senare sitter ni ett gäng på Studio HPKSM och kollar VM. Efter Belgien vinner och tar bronset hånskrattar du åt din England fanatiske vän. Runt hörnet ligger ju Skål och där stannar ni för lite påfyllning av ipa, vin och annat. Nöjda och glada blir det Klubb LocusPustervik. Någon timme med bas och elektronisk musik räcker innan du känner att du börjar bli väldigt, väldigt, väldigt tillfredsställd av helgens olika påhitt.

Spola tillbaka klockan några år och det var här, på Jerntorgets brygghus, man fann dig på de minsta av dagens timmar. Du kan se dig själv sitta i ett av båsen när du rör dig mot bardisken med kortet i högsta hugg. En öl blir det innan du rör dig hemåt i den varma natten, med många gamla tokiga minnen från det gamla brygghuset på näthinnan.