Klubbrunda vecka 3

Den här veckan är det full rulle. Djungeltrummans klubbredaktör du slussas runt hög takt mellan artister, naturvin och gammalt hederligt sunk.

Torsdag
Nu blir det åka av. Du pressar ner vardera fot i två fullkomligt omedgörliga stövlar, snurrar ett par värmekuddar runt bäckenbenet och kryper ner i sedan länge urväxta termobyxor. I och med att din utstyrsel och spårvagnens svängdörrar inte är alls kompatibla, promenerar du längs andra lång mot din första destination. Svänger in på Dansken. För att det är torsdag och för att det i lokalen alltid ryms en själ till.  Svettas givetvis som en ångvält och ångrar för en sekund din påhälsning. På Masthuggstorget börjar den riktiga kampen. Enveten som du är, finner du dig i den på snudd till neurotiska situationen och börjar samtala ansträngande högt om kontorshotell med en kortvuxen man med sporadisk mustasch. Ni bland andra optimister ska på pubrunda med West Coast Bryggeri och tar spjärn mot första stoppet. Vid Folk har du tröttnat. Du skänker ditt yttre lager till bättre behövande, och låtsas istället bry dig om biodynamisk odling medan du föser dig framåt mellan pinnstolar och ovårdade frisyrer. Äter mandlar och kompletterar sedan med 10-kronorskorv från postservicen inne på Hemköp, som du pressar ihop till tre stora klumpar i gommen. Ditt svalj protesterar ilsket men ger med sig när du passerat vakten på Bowlingklubben och äntligen får skölja ner med ljummen Tuborg till Dj Emma.

Fredag
Du faller såklart raklång framför mållinjen och ljuger om tandläkartid och går tidigt. Till Condecos ritfika. Måste norpa bästa kritorna. Nej, du springer givetvis tveklöst raka vägen till Hagabion för att tråna efter Silvana Imams täta hårsäckar. Hamnar dessvärre i vy över konferencierns betydligt mer tunnsådda. Mimar de? Ditt vaga getöra har fullt sjå att lyssna till hur du föser in middagen mellan mina välsaltade hospisläppar. Trycker upp resterande majskorn i dina tandkronor och springer bort mot Pustervik. I hörnet står Shitkid och skriker gällt på någon upphöjd platå. Det är okej, eftersom att du känner dig precis så. Upphöjd och gäll. Du känner dig däremot inte vidare sugen på att gå i trappor, så på Storgatan viker du av tidigare och halkar istället ner i källaren. På Studio Hpksm är det fuktigt och Bye Bye Bicycle spelar pop i dur och du slungas tillbaka till smärre upplysta tider. Du är sexton dansar i på ett lackat parkettgolv i Björkekärr har trasiga levisshorts över trasiga strumpbyxor. Dricker vin med Sprite i stråhatt och är kär i en narcissist med hundögon. Vet inte hur du ska förmå att jämna dig med trottoaren igen.

Lördag
I proportion till vad klockan är, upplever du oroväckande mycket pirr i kroppen. Men på lördagar är en ju irrationell, övermodig och fullkomligt orimlig. Du lurar dig själv och ditt sällskap att du istället är konsekvent och har självdisciplin och ni firar den sista veckan av veganuari med att smöra kryddstark gegga på glutenfritt pumpabröd på Hängmattans café och nav. Du tar ditt entourage under armen och trallar vidare, oförtjänt förnöjd. Fortsätter leva i illusionen om att det är en vårdag i maj och du är en resonabel person, tar cykeln uppför stans alla backar, med lätt motvind i seglen och uppfiskande strömmar längs kinderna. Jammar gladlynt med intalat likasinnade till bluesmusikNo1 Gituarshop. På vägen hem får du syn på en brokig skara Giblidyrkare som hopas utanför Frilagret. Du sväljer din längtan efter passion med en färsk Omnipollo på Brewers Beer Bar tillsammans med andra kompromisslösa hipsters innan du, på spårvagn nio skuttar vidare mot Karl Johansgatan. På Västerhus släpper du äntligen tyglarna och ger publiken allt vad du har och är. Slänger ett öga på mobilen och sänker dig till ett nästintill civiliserat plan igen. Är redan sen och du häver dig efter Gul express och har tur. Du gråter en skvätt till Little Jinders version av Helt nära dig innan du låter dig busslussas till efterfestYaki-Da. Ränner upp och ner mellan Vinter, First Hate, Axel Boman, Ros och Per Hammar. Har blivit gammal och skrockar om att tiden flyger iväg innan du själv gör det samma, mot din trygga borg och falafelrulle.