Annons ↓ Annons ↑

Konstgalleri i Göteborg

Är du på jakt efter nya tavlor till vardagsrummet?

Det finns idag mängder med nätbutiker som säljer konst online, bland annat den danskägda sajten Mynewart. Nätbutikerna erbjuder ofta snabb leverans, fri frakt och enkla returer.

Men trots att utbudet av konst på nätet har ökat under de senaste åren så finns det fortfarande en charm med att besöka de lokala gallerierna. Göteborgs konstscen har verkligen något för alla och det finns gott om alternativ för dig som vill inspireras av såväl lokala som internationella konstnärer. Därför ger vi dig en guide till några av Göteborg mest spännande konstgalleri.

Galleri Box

I 20 år har Galleri Box på Kastellgatan varit en samlingsplats för göteborgare som är intresserade av samtidskonst. Galleriet har arrangerat över 150 utställningar inom alltifrån videokonst och foto till art och skulptur.

Utöver utställningarna håller galleriet även olika seminarier och event.

Öppettider
tisdag – fredag 13 – 17
lördag – söndag 12 – 16
(sommarstängt mellan slutet av maj och augusti)

Mitt i Centrum

Vem har sagt att konst, fika och massage inte kan gå hand i hand? På Mitt i Centrum får du det bästa av tre världar. Här kan du få en avslappnande massagebehandling, luta dig tillbaka med en kopp te (det finns fler än 100 sorter att välja mellan), eller inspireras i det 120 kvm stora galleriet.

Precis som namnet avslöjar så ligger Mitt i Centrum – just det, mitt i centrum – Götabergsgatan 20 för att vara exakt.

Öppettider 
tisdag – fredag 11 – 18
lördagar 11 – 14.

Galleri Uddenberg

Är du intresserad av målningar från svenska konstnärer? Då är Galleri Uddenberg på Kastellgatan, bara ett stenkast från Galleri Box, ett hett tips. Galleriet drivs av Roy Uddenberg och har mer än 40 år och 350 utställningar på nacken.

Några exempel på svenska konstnärer som ställt ut på galleriet är Åke Bergvist, Anna Brand, Stefan Ceder och Lena Rydén.

Öppettider
onsdag – torsdag 13 – 17
fredag – söndag 12 – 15

Röda Sten Konsthall

Vid hamnen i Sandarna ligger Röda Sten Konsthall – ett fyravåningshus fyllt av inspirerande konstverk från såväl svenska som internationella konstnärer. Det är samtidskonst som står i fokus och du hittar allt från video och ljud till fotografi och måleri.

Man ser till att regelbundet ha nya utställningar – under sommaren visas ”Utom Ord” upp – en utställning om som tar upp frågor om språkets begränsningar. Under hösten kan du ta del av performance-utställningen ”Ingen rök utan eld”.

Öppettider
tisdag, torsdag, och fredag 12 – 17
onsdag 12 – 20
lördag – söndag 12 – 18.

Galleri Nils Åberg

Galleri Nils Åberg är ett av Göteborgs största och populäraste konstgalleri, beläget på Götabergsgatan 24. Stort utrymme ges till skandinavisk modern konst, men du finner även konstverk från internationellt kända konstnärer.

Öppettider
Varierar, så det är bäst att ta kontakt med galleriet via e-post, Facebook eller telefon innan besöket.