Annons ↓ Annons ↑

Nytt på krogkartan

Häng med matredaktör Sara Berndtsson ut på stan och spana in det senaste käket!

The Barn öppnar Pigpen & Howlin’ Bowl
I slutet av april öppnade gänget bakom The Barn upp med två nya koncept på på Storkökets uteservering vid Stora Teatern. De presenterar Howlin’ Bowl, ett salladskoncept där inspiration hämtats från Kalifornien och Hawaiis signum poké bowls. Det blir fräscha sallader med extra sommarfeeling! Pigpen poppar också upp på uteserveringen och där handlar det om att erbjuda schysst street food för tillfällena då du vill ha enklare mat, utan att kompromissa med kvaliteten. Såklart finns det burgare på menyn, något annat vore galet. Men utbudet och serveringarna är enklare och mer avskalade än vad vi är vana vid inne på The Barn.

Bar, bad och bastu i Frihamnen
Till sommaren slår Café Fluß upp portarna till sin servering vid Jubileumsbadet. Det blir glass, bra kaffe, somriga cocktails och gott käk nästan hela dagen. Den som ska skapa denna Berlin-inspirerande oas för törstande bad och bastugäster är krögaren bakom sommarsuccén Café Brännö Varv, Johan Schilling och hans vänner. Nu tar de sig till fastlandet för att skaka liv i den nuvarande grusplätten. Om ett par månader lär det vara en uteservering vi åker långväga till genom stan för att få uppleva.

Gården och den nya grannen Gården
Nej det är inte till Yaki-da dina vänner ska när de snackar om Gården i kombination av mat och vin. Ett stenkast från den Gården som langar gratis pizza och kompispriser i baren varje fredag finns numera en annan Gården. Ja, ganska förvirrande. Men här är det istället mellanrätter i bistromiljö där råvaror från Göteborg och Bohuslän står i fokus. Sen finns det såklart naturvin och bra kaffe, det är numera mer eller mindre obligatoriskt för att bli en godkänd mellanrätt-restaurang i Göteborg.