Lär känna Göteborgs Nya Bryggeri

På lördag arrangerar Nöjesguiden ölmässa på Auktionsverket Kulturarena. Första bryggeriet de presenterar till Ölmässan i Göteborg är det inhemska Göteborgs Nya Bryggeri.

Göteborgs Nya Bryggeri är gjort av göteborgare och för de samma, självklart är de då ska finnas på vår ölmässa i Göteborg. Bakom bryggeriet hittas VD:n Ola Jonsson med ett både kunnigt och entusiastiskt gäng som länge har arbetat med öl. Bryggeriet startade under 2014, men kom igång på riktigt året efter. Det var en längtan efter att brygga gott öl från Göteborg som satte de första grundpelarna till det som Göteborgs Nya Bryggeri är idag.

Sedan start har bryggeriet vistats i de anrika lokalerna som Pripps tidigare höll till i.
– För de av oss med erfarenhet från Prippstiden är det naturligtvis en mycket speciell känsla att vistas här. Våra yngre medarbetare kan inte undgå det faktum att lokalerna är byggda för ändamålet och de fördelar detta innebär, förklarar Ola.

Hur har ni tänkt kring designen på era flaskor?
– Göteborgs Nya Starkpilsner har en retrodesign som går tillbaka till sent 1800-tal. De flesta öl i sortimentet har en modernare design för hög igenkänning.

Vem är er typiska kund?
– Bryggeriets kunder är Systembolaget, restauranger och dagligvaruhandeln. Om du menar konsument är svaret däremot alla som uppskattar välgjort och smakrikt hantverksöl.

Vart ser du Göteborgs Nya Bryggeri om fem år?
– Göteborgs Nya Bryggeri siktar på att om fem år vara ett av landets största hantverksbryggerier med flera rikstäckande produkter och ett uppskattat bryggeri även internationellt.

Vad kommer ni tillföra till Nöjesguidens ölmässa? 
–  Goda ekologiska öl, kunnig och supertrevlig personal, vilket bidrar till att skapa god stämning på Nöjesguidens Ölmässa.

Biljetter till mässan hittar ni här.

Artikeln publicerades ursprungligen på Nöjesguiden.se

Läs även: Nöjesguidens ölmässa kommer till Göteborg.