Annons ↓ Annons ↑

Lunchlådan: Glasnudelsallad med tofu

Enkel, snabb och god middag som det är lätt att göra mycket av. Det är absolut valfritt att vända tofun i majsstärkelse, men prova gärna! Då får tofun en fin yta och smakar bättre – plus att det ser proffsigt ut.

Glasnudelsallad:
Glasnudlar för fyra personer
400 gram tofu
Majsstärkelse (valfritt)
Olja till stekning
En halv gurka
3 morötter
100 gram sockerärtor
2 dl gröna sojabönor (frysta går bra)
2 st salladslökar
0,5 dl rostade cashewnötter

Dressing:
3 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk honung
1 msk färsk, riven ingefära
2 klyftor vitlök, pressade
1 chilifrukt eller motsvarande mängd torkad chili
1 lime, saften

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Hyvla morot och gurka till långa strimlor, strimla sockerärtorna och klipp den gröna delen salladslöken i mindre bitar. Skär tofun i kuber, om du vill kan du vända kuberna i majsstärkelse innan du steker dem i olja så får tofun en nästan friterad yta. Stek tills gyllenbrun.

Under tiden, blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av ofta, allting går att justera efter tycke och smak.

Varva morot, gurka, sockerärtor, sojabönor, salladslök och nudlar på ett fat. Häll över dressingen och blanda. Toppa med tofun och hackade cashewnötter.

Tips! Grönsakerna går bra att byta ut mot annat. Prova med broccoli, babyspenat, böngroddar eller mango.