Magasinsgatans bästa käk

Tycka vad man vill om Håkan Hellström och att hans långdragna kärlek till kullerstensgator och hjärtekross, vi älskar Magasinsgatan! Men framför allt: vi älskar mat på Magasinsgatan!

Strömmingsluckan
Sedan snart tio år tillbaka har Strömmingsluckan basunerat ut färsk, nygrillad sill till svultna Göteborgare. På sommaren varvas sillen flitigt med makrill och i vanlig ordning häver vi i oss stående fot.  

Beijing 8
Du vet “slow fast food”, det finns på riktigt. På Magasinsgatan, närmare bestämt på Beijing 8 mixas stekta dumplings med en hel drös andra asiatiska favoriträtter. Varken ett ont öga, ett morr eller en skrumpen panna, riktas här mot vegetarianen. Kött- eller gräsätare, alla är väkomna!

Puta Madre
Röd sammet, dov belysning och mat med sting är synonymt med mexikanska Puta madre. År 2012 utsågs restaurangen som vinnare av White Guide i kategorin “Miljö & Stämning”. En smula diffust men äh! Livet är en tävling och a

Basque
Vägg i vägg med Puta Madre ligger systerkrogen Basque. Här finns ett hav av olika ölsorter
att välja mellan och en rejäl håv fylld med av goda pintxos. Den rutinerade plockar och tuggar i takt.

Soppa & Sunt
Steg ett är att få, eller rättare sagt, norpa åt dig en plats nere i källarlokalen på Magasinsgatan. Steg två är sörpla ljudligt, smaska högt och spilla glada färger över din välkoordinerade sommaroutfit. Tips: tacka aldrig nej till en extra bit bröd.

Magnus och Magnus (M2)
Under sommarhalvåret öppnas bakgården upp och du flyttar in. Ha! Nä. Det gör däremot drösvis av kuddar, typ lika många dj:s, levande ljus och en utomhusbar. Föreställ dig din “framtida” trädgård. Den du ska ha när “du blir stor”.

The Barn
Den här gills egentligen inte. Adressen är Kyrkogatan och vi är fullt medvetna men det är vi också om att hamburgarna är för goda för att missas.

Brewers beer bar
Här serveras det öl från hela världen på fat, och ännu fler sorter på flaska. Ta ett glas och dyk ner i en kebab, en som du faktiskt inte hittat längst bak i kylen torsdag natt efter ett mediokert melt down.

Hello Monkey
Färgglatt, fräscht och modernt. På Hello Monkey står kreativiteten i fokus och på tallriken serveras både rätter med inspiration från både Asien och Australien.

Champagnebaren Forssén Öberg
Samma sak igen, en annan adress men tillräckligt av allt för att norpa en plats på listan. Pinnstolar i lackat stål som gräver sig ner bland småstenen på gården, bubblor på löpande band och din imginära budget som krossas gång på gång mot vinlistan. Här ska du sitta hela kvällen.

Unity Jazz
Hand i hand med Champagnebaren huserar Unity Jazz som bjuder in hela Göteborg till att svänga på höfterna.Tänkt: 60-tal, basfioler, Monica Zettergren och välfyllda cigarrer. Tips! Ett av få ställen som faktiskt skulle kunna göra en första tinderdejt till någonting, typ helt okej.

 

Magasinare om Magasinsgatan:

“Förutom den trevliga mixen av bra shopping och god mat är det tveklöst den härliga stämningen som uppstår när mängder av olika människor rör sig i området – särskilt en solig dag”
– Louise Svensson, marknadsansvarig, Artilleriet.

Magasinsgtan har en unik känsla som är väldigt osvensk. När du sitter där en ljummen sommarkväll får du känslan av att du är någon helt annanstans än i Göteborg. Alla ställen på gatan har en grym gemenskap och man hänger gärna här även när man är ledig. På Brewers erbjuder vi opretentiöst häng med pizza, kebab och grymt bra öl! I sommar är vi extra taggade på att få fler folk att upptäcka suröl som törstsläckare vilket vi verkligen gillar” – Petter Schymberg, Restaurangchef på Brewers.

“Alla sköna, kreativa människor som har sina verksamheter här skapar skapar en fin dynamik tillsammans” – Pernilla Olow Grand, marknadsansvarig, Da Matteo

“Det bästa är att det är så blandat av allt. Det finns små butiker, restauranger och olika affärer. Det är en trevlig gata att strosa runt på helt enkelt”
– David Haggren, kock, Strömmingsluckan