Annons ↓ Annons ↑

Matilda Sjöström

Hallå! Hur är läget?
– Det är väldigt bra. Jag älskar den här sommaren alltså! Inte ofta vi får en så go sommar så jag passar på att njuta som fan.

Du är ju tre i ett, hur blev det så?
– Jag tror att alla människor har massa sidor och vi alla har liksom olika saker vi tar fram i oss. De flesta jag känner håller på med olika saker, och det gör även jag. Jag älskar att ha massa olika saker på gång och älskar att få nya utmaningar, det är så jag blir bättre på att, till exempel sjunga – att göra olika saker. Det är ingenting jag tänkt ut, utan det blev bara så men det känns megabra. För min del är det ett gött liv, att ha fler projekt igång.

Är det svårt att parera mellan dina alias eller drar du nytta av att få vara lite rockig i Nationalteatern, lite mjukare i steget och lite poppigt ösig i Det Brinner?
– Jag älskar att få göra så olika ja! Jag älskar ju nationalteatern sen barnsben och det är en sån ära att få sjunga deras låtar. Och att få vara sina olika sidor i olika projekt är så himla roligt. Så det är lätt att kryssa mellan, jag är bara olika sidor av mig liksom.

Och 10 000 kronorsfrågan: varför?
–  Jag tror det är så jag kan utvecklas och bli mer liksom. Ju mer olika håll jag åker åt, ju fler chanser till att hitta nya saker.

”Att få vara sina olika sidor i olika projekt är så himla roligt”

Hur länge har du sysslat med musik förresten?
– Oj.. jag skrev låtar innan jag kunde skriva så det har nog alltid funnits där.

Och hur länge tänker du fortsätta?
– Ja det kommer nog fortsätta tills jag inte tycker att det ger något längre eller så är det en del av mig nu och kommer alltid vara kvar. Jag planerar aldrig saker långt framöver utan tänker göra det som känns gött. Alltid. Vad det än innebär. Men jag har svårt att se att jag skulle tröttna på musiken. Det tror jag inte.

Om du måste välja, Nationalteatern, Steget, Det Brinner eller renodlad Matilda?
– Det är redodlad Matilda på alla tre platserna men kanske inte hela mig liksom. Fast Det Brinner är mitt egna projekt så det är där jag är allsmäktig typ. Så det skulle jag nog välja om jag va tvungen. Som tur är behöver jag ju inte det. Haha.

Ikväll spelar du på Öbergska, vem får vi höra då?
– Matilda Sjöström som gör både egenskrivet och låtar som jag tycker om som andra har skrivit. Det blir Nationalteatern, Steget och Det brinner-låtar men också lite Eva Dahlgren tror jag. Har inte bestämt än. jag har också, ihop med Ljudgården som är husbandet i kväll, bjudit in en hemlig gäst som kommer och kör tre egna låtar med. Så det kommer bli en väldigt fin kväll!

Du släppte ju precis nytt med Steget, Du och Jag, kommer den slinka in?
– Nej den är helig än, så den spelar jag inte utan Nils faktiskt.

Vad har du mer för kul på gång framöver?
– Jag ska spela på Statement Festival den 31 augusti. Det kommer bli så otroligt ljuvligt. Sen är jag ute med Nationalteaterns rockorkester hela sommaren med. Vi spelar typ överallt i landet.