Millennial Quiz på Olssons vin

Har du stenkoll på 00-talet? Ikväll har du chansen att testa dina kunskaper på Olssons vin, när Àron Buzas och Ib Cederfeldt bjuder in till Millennial Quiz.

Vad händer på Olssons vin ikväll?
– Vi kommer att prova på det här med att hålla i ett quiz. Vi har tagit inspiration från alla kvällar på Andra lång och lagt till det vi tycker saknas. Efter alla kvällar av stök i den här staden kändes det som att göra detta var oundvikligt.

Hur hittade ni varandra?
– Vi träffades för första gången för något år sedan. Hatade varandra från första början. Men kärlek börjar alltid med bråk och nu har vi svårt att skilja oss från varandra.

Hur kom ni på den här idén? Varför just 00-talet?
– 
Det känns som att det vanligaste temat man ser är 90-talsquiz. Men när man väl kollar upp alla saker från den här generationens barndom så släpptes det egentligen i början på 00-talet. Detta är alltså det riktiga quizet vi alla längtat efter. 90s ain’t shit, egentligen.

”Vi har alltid droppat facts på varandra och tävlar väl lite hela tiden.”

Är det första gången ni kör quiz tillsammans?
Aron: – Vi har alltid droppat facts på varandra och tävlar väl lite hela tiden. Ib brukar ha 90 % rätt men är världens största grinpelle när jag har rätt.

Hur kan jag ladda upp för att ha en chans att vinna?
– 
Är du född innan millennieskiftet behöver du bara ta med din barndom i bagaget! Känner du dig osäker får du dra med ett äldre syskon som hjälper dig.

Vilken fråga kommer ni absolut INTE att ställa?
– Många undrar om det kommer vara nördiga frågor om specifika ämnen, typ något som bara hiphop- eller Yu-Gi-Oh!-nerds kan. Vi kör så brett som möjligt istället – när man var liten var man typ inkapabel till att ifrågasätta kommersialismen och därför är mycket av frågorna färgade av det.

Är det här en engångsgrej eller blir det fler tillfällen?
– Vi testar en gång och funkar det så är det inte omöjligt att vi kommer tillbaka. Vi är nog båda för sega i huvet för att komma på 20 frågor mer än nån gång då och då. Men veckan efter oss kör Elemina Karlsson och Assia Dahir sitt quiz! Samma tid, samma plats, då ser ni oss där som tävlande istället!