Annons ↓ Annons ↑

Nathalie Ulinder Cuti

För knappt ett år sedan fick Nathalie Ulinder Cuti sitt första stora genomslag genom Volvolåten Light the Lights. Imorgon sitter (står?) vi bänkade inför nästa. På Zamenhof, med oss. Och er!

En dag kvar! Hur känns det?
– Det känns helt sjukt. Jag är så nervös men samtidigt så taggad, det ska bli kul!

Du har ju hållit på med musik ett bra tag, när visste du att det var din grej?
– Det känns svårt att tillåta sig att se musik som sin grej. Men visst är det min grej. Musiken har funnits med mig i hela mitt liv. Min stora förebild är min pappa Neptali. Han följde sin dröm, drömmen om att hålla på med musik. Han var musiker. Först några år efter att han gått bort vågade jag för första gången gå ner i källaren hos mormor och morfar och damma av alla hans instrument. ’’Nu får det fan vara nog’’, jag ska fortsätta min pappas dröm, som jag genom åren kommit till insikt är min dröm också.

Och nu när du väl bestämt dig, hur ska du göra för att komma vidare ut i världen?
–  Hjälp har jag bestämt mig? Jo, det har jag ju. Varför ska man vara så osäker hela tiden. Hur ska jag ta mig ut i världen? Att spela hos er imorgon är för mig ett stort första steg, men tips på världsplan mottages gärna!

Vart siktar du förresten, efter Zamenhof vill säga?
– Så långt har jag inte hunnit tänka än, just nu fokuserar jag på om jag behöver ha med mig en egen gitarrsladd till Zamenhof. Eller säger man ens sladd i musikvärlden? Kabel kanske. Ska jag ta med mig en sådan?

”Jag kommer för första gången att dela med mig av helt egenskriven musik”

Har du en? Vi kanske kan rota fram en annars. Vi är såklart så glada att du vill spela för oss imorgon, kan du avslöja något om vad vi kommer få höra?
– Och jag är så glad att ni vill att jag ska spela hos er! Jag kommer för första gången att dela med mig av helt egenskriven musik, avskalade versioner tillsammans med min kompis Nadja på gitarr.

Om man vill kasta upp något på scen, vad önskar du dig helst?
– Egentligen en häst, har ju varit på önskelistan sedan man var en skrutt, men det känns svårkastat. Men en kattunge kanske man kan få?

 Onsdagens spelning blir ju lite som en smygstart inför Way out west, ska du gå på festivalen?
– Självklart, jag bor väldigt nära festivalområdet och hör dem soundchecka. Att inte gå hade varit för plågsamt, ser fram emot det jättemycket!

Vilka är dina fem missa-fan-inte under helgen!!!?
– Svårt, men ser väldigt mycket fram emot Miriam Bryant, Anna von Hausswolff, 6LACK, Jorja Smith och Fleet Foxes.

Och dina bästa överlevnadsknep för en tredagars-bakfylla?
– Hålla tummarna på att det är extrapris på avokados. Köpa fem st samt doritos (den svarta påsen, de är starka). Kasta ihop en guacamole, hämta täcket från sovrummet, krypa ner i soffan och trycka nya säsongen av ’’Orange is the new black’’. Eller som Nadja brukar göra. Låtsas stenhårt att man inte är bakis tills man tror på det.