Annons ↓ Annons ↑

Nicolai Dunger intar Nefertiti

Ikväll spelar Nicolai Dunger på Nefertiti. Vi har intervjuat Dunger om vårplaner, meningen med livet och om att låta musiken styra över skapandet. 

Du har rört dig mellan många olika musikgenrer under din tid som musiker, vad skulle du säga vägleder dig i valet av genrer och uttryck? 
– Jag tänker inte så mycket på genrer. Det kan ibland vara musik jag lyssnar på som kan påverka mig i val av stil. Eftersom jag inte planerar eller tycker jag planerar eller stil eller inriktning i mitt låtskrivande så kan det också va det som påverkar mig när jag väljer hur min nästa skiva ska låta. Ibland kan det också vara musiker eller vänner som jag hänger med som påverkar mig.

Hur gör du för att behålla din nyfikenhet i ditt skapande? 
– Nyfikenhet och lust är svårt att styra över tycker jag. Det enda jag brukar tänka på är att inte forcera mig och försöka göra låtar fast jag inte har lust. Utan det får vara musiken som hoppar på mig. Inte tvärtom.

Vad kännetecknar ett bra livegig enligt dig?
–Ett bra livegig är när man känner en nervös känsla i början på konsert som eftersom byts ut till fokus och sedan bara en avslappnad känsla av att man har nått ut och mött publiken i musiken. De behöver förstås inte bara vara att man spelar rätt eller bra, utan att man spelar med öppna kort med hur musiken påverkar mig på scenen. Då brukar man kunna leverera.

Under förra året släppte du successivt Raison d’être. Vad är meningen med livet enligt dig? 
– Meningen med livet för mig är att leva för sina drömmar, vänner och sina närmaste. Njuta av de goda livet har att ge.

Snart spelar du på Nefertiti, vad kan den som dyker upp på giget vänta sig få se? 
– Giget på Nefertiti kommer att bli fullspäckad av musik från min senaste skiva och Andreas Mattsson på bas, piano och lite inspelade beats. Tomas Tjärnkvist på gitarr och piano och sedan kommer jag köra sång och gitarr. 

Vad har du för relation till Göteborg i övrigt? 
– Eftersom jag bodde på Brännö i tio år och då en av mina bästa vänner bland andra Ebbot bor där så ligger Göteborg mig varmt om hjärtat. Göteborg är dessutom ett bra komplement till Stockholm, mycket mer avspänt och öppnare mellan människor.

Hur ser resten av våren ut för dig? 
– I vår släpper jag en skiva med nytolkningar av psalmtexter på ett litet bolag som heter Compunctio och skivan heter Tonsättningar och andra sånger. Sen kommer jag att spela i kyrkor runt omkring i Sverige under våren.

pastedGraphic.png