Göteborgs nyårsfester

Äntligen! 2017 är över. Puh. Vi lämnar året då Donald Trump officiellt tog över USA och Martin Timell flydde över gränsen. Nytt år betyder nya regeringskriser, nya rövhattar och gissningsvis en hel del annat kul att se fram emot. Det ska firas! På allra bästa sätt, med pompa och ståt. Vi ger dig Göteborgs bästa nyårsfester.

Nefertiti
Det är svårt att avgöra hur många timmar som bör avsättas åt ett nyårsfirande. Men vi kan nog enas om att stå och drypa svett över diverse slaggprodukter från tidig förmiddag, inte är att rekommendera. Vi föredrar nyårsmatiné med riviga saxsolon före lunch.
13–17, 280 kr

Bio Roy
Berlinfilharmonikernas traditionsenliga nyårskonsert i Tysklands kulturcentrum. Och på Bio Roy. Gå på konsert, äta popcorn och sippra försynta bubblor från plastglas. I glitterkostym eller pyjamas.
17–19, 240 kr (180 kr under 26 år)

Antibarbarus
2017 förblev vedervärdigt. Jaja. Då får en trösta sig med en hejdundrandes lyxmiddag. Kvitt eller dubbelt. Du kan omöjligt gå som förlorare här.
17–01, från 1250 kr

Clarion Post
Precis som alltid med smaklöst inslagna paket, finns däri allt som kapitalisten inte saknat. Drinkar med frukt på kanten, öl i PET-flaska och radiohits från det gångna året.
23–03, 250 kr, 23 år

Park Lane
På Park Lane vet en alltid vad som väntar. Medelålders gräsänkor och påfresta(n)de barchefer. Och Siepen, lättklädd – om ens det. Någon balanserar med en sko på bardisken och den andra på en enbent pall som en gång i tiden kläddes av röd sammet. På golvet sitter femtusen blanka pappersbitar fast. Belysningen påminner om kommunala myndigheter och blöt lunchbuffé. 05.05. Hur i helvete?
23–05, 250 kr, 25 år

Trädgår’n
“Brian Branagan spelar kommersiell house, kommersiell RnB & Hip-hop samt dagens senaste hit-låtar”. Jaha. Som alltid på Trädgår’n krävs även denna afton lite jävlaranamma för att stå ut. Har en lite kämparglöd och alkohol kroppen, då går det nog an.
22–05, 250 kr, 20 år

PUSH
“Med en makalös inredning och dekadent atmosfär bjuder PUSH in dig till en oförglömlig upplevelse”. Att uttrycka sig diffust är ett fegt, men slagkraftigt, sätt att föra sin talan i politisk debatt och gardera sig inför nyårsbjudning. Väl spelat, Push.
22–05, 250 kr, 21 år

Henriksberg
Nyårsfirandet kommer fan aldrig att bli ens i närheten av jämförbart med det som rådde i tonåren. Torrknull i okänt syskons säng. Kaskadspya i garderoben. Det fattas oss. Vi har sedan dess, vid flertal tillfällen reflekterat över Henriksbergs vardagsrumskänsla. Kanske är här vår chans, komma så nära det går utan att doppa tårna. I ungdomen och älven.
21–02, 200 kr, 18 år

Gretas
Vi drömmer i själva verket om att tillbringa nyårsafton i varsin bäddsoffa. I transparenta långkalsonger utan resår. Äta smör och kakao ur repig Ikea-bunke. Men trånar samtidigt efter motsatsen. Bära lårhöga platåstövlar i lack och tupera håret för första gången sen -07. Dricka Cosmopolitans på Drottninggatan och känna sig som en jävla mästare.
21–02, 200 kr, 18 år