Annons ↓ Annons ↑

Ostron & Cavaguiden

Ostron och cava – annars kan det vara. Nu är det väl sällan så att en sörplar i sig cava och halsar ostron varje dag, men ibland händer det att en blir sugen på lite dekadent lyxleverne spetsat med havsprimörer (som en kyss från havet) och bubblor. Låt dig inspireras lagom till beskedet om skatteåterbäringen. 

Champagnebaren Forssén & Öberg, Kyrkogatan 13
På den mysiga innergården mellan Västra Hamngatan och Magasinsgatan hittar en Champagnebaren Forssén & Öberg som hamnar i gott grannsällskap med bland andra Höga Nord och Unity Jazz. Menyn tycks vara utformad utefter en blodad tand för delikatesser i alla dess former vilket gör den lilla lokalen som Champagnebaren är belägen i till en utmärkt plats att lyxa till det på. 

Restaurang Isabelle, Teatergatan 22
På en sidogata till Avenyn gömmer sig en fransk bistro med ostron från olika delar av världen. Här är det en fransk-svensk inriktning som gäller så svida om till din mest extravaganta outfit och glid in på Isabelle för smarrigt bubbel och välsmakande ostron. 

Taverna Averna, Tredje Långgatan 7
Taverna Averna är stället där du kan hänga i baren och svepa ett ostron eller två och kila vidare, men det är även lätt hänt att en blir kvar resten av kvällen. Slinker du in under helgen kan du dessutom dricka bubbel till tonerna av en dj eller två och känna ostronen skvalpa lätt i magen medan du slinker ned från barstolen och börjar svänga dina lurviga till de rytmiska beatsen. 

Folk, Olof Palmes plats 3
På sistone har Folk dragit igång en massa kul initiativ, men käka ostron – kan en verkligen göra det på Folk? Ajjemän! Billigt är det också. Varje fredag mellan 16.00-19.00 bjuds det på vanliga och veganska ostron som ligger på 15 kr styck. Det är ett kap som heter duga. 

Restaurang Gabriel, Feskekôrka 
Det hade nästan varit på gränsen till oförskämt att skrädda en oston och cava-guide och inte nämna Feskekôrkan. På övervåningen i den nygotiska byggnaden där havets läckerheter dyrkas finns Restaurang Gabriel och så även Johan Malm som vann världsmästerskapen i ostronöppning 2016. Så styr din kos upp för trappan i Feskekôrkan, säg hej till en äkta ostronsmästare och beställ in ett ostron eller två.