P3-Guld nominerade Rhys om framtiden

Om tio år har hon stått på alla de stora scenerna och vunnit minst en grammis. Men innan dess har stjärnskottet Rhys Clarstedt chans att ta hem årets P3-Guld nominering Framtidens artist.

Hallå Rhys! Hur är läget?
– Bara fint, sitter och äter frukost och ska snart iväg på pianolektion!

Stort grattis till P3-Guld nomineringen!! Hur känns det att vara nominerad?
– Nu kommer jag säkert svara precis som alla andra, men det känns jättebra! Jag förväntar mig dock inte att vinna eftersom att jag är nominerad tillsammans med sååå många andra stora artister. Självklart hoppas jag, men jag kommer att vara lika glad även om jag inte vinner!

Du släppte två låtar förra året, Too good to be true och Last Dance som båda har nått stor framgång. Last Dance sålde till och med platina! Reaktioner på detta?
– Jag jag vet! Men jag har så himla svårt att ta in det och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. Det känns hur som helst så himla stort verkligen! Jag är jätteglad för det!

Vad handlar låtarna om?
Last Dance handlar om en sista dans med personen som man är tillsammans med, innan man går skilda vägar. Att man liksom njuter av varandras sällskap en sista gång innan det är slut. Too good to be true är lite som en fortsättning av Last Dance. 

”Om tio år har jag vunnit minst en Grammy och blivit bundis med Ellen DeGeneres”

Och vad inspireras du själv av?
– Jag har svårt att sjunga låtar som jag överlag inte kan relatera till, och jag inspireras mycket av egna livserfarenheter. Speciellt deppiga händelser så som sorgsna kärlekshistorier.

Vad föredrar du själv att lyssna på?
– Jag gillar väldigt mycket från olika genres faktiskt, men ofta musik som framkallar mycket känslor och kraftfulla röster som typ Adele!

Hur blir musikåret för dig 2018?
– Det blir nog bra tror jag. Jag kommer bland annat att släppa en låt i slutet av januari som är något mer personlig är de tidigare. Det blir inte en lika fartig radiodänga som typ, Swollow your pride, men den här nya låten betyder mycket för mig så det ser jag verkligen fram emot.

Vad har du för dig när du inte sysslar med musik?
– Jag har precis börjat komma igång med träningen faktiskt. Och jag är verkligen inte en träningsmänniska på det sättet, men nu ska jag ge det ett försök i alla fall!

Du är som sagt nominerad i kategorin Framtidens artist. Så, vad gör du om tio år?
– Om 10 år hoppas jag att jag har släppt flera album, rest världen runt, sjungit på de stora scenerna, blivit bundis med Ellen DeGeneres, vunnit minst en Grammy och blivit så bekväm som artist att jag kan lära ut mina kunskaper till andra!