Pan-asiatiskt på Friggagatan

En genuin asiatisk soulfood-upplevelse, det är vad du kan få på nyöppnade Imo-Bo. Vår matredaktör Sara Berndtsson åkte till Friggagatan för att få veta mer.

Teamet bakom Imo-Bo, med Kaspar von Werther och Mikael Arvidsson i spetsen, satte nyckeln i låset och byggde så snabbt att Tillståndsenheten inte hann med. Än så länge serverar de därför bara lunch, men nu på fredag öppnar de även upp kvällstid, alla dagar i veckan.

Ovanför baren hänger ett hav av rislampor. Foto: Sara Berndtsson

Det är ett rutinerat par som står bakom denna restaurang. Mikael Arvidsson var bland de första att ta KoMex från LA till Sverige och fick halva Göteborg att avguda friterad avokado och koreansk taco på Market. Kaspar von Werther har tidigare stått bakom både kastruller och inredning på Market och ramenbaren Fee Fi Fo Fum – och det finns detaljer från de båda ställena som gör sig påminda. Inredningen är stilren och minimalistisk men ger samtidigt en ombonad känsla, som bollhavet av rislampor ovanför bardisken och tygvimplarna över de stora fasta borden i restaurangens drop-in del.

Varför öppnar ni Imo-Bo?
–Det var dags för oss att leka mer och få svängrum att leverera något bra länge. Det här blir ett pan-asiatiskt kök med mat från hela Asien men såklart har vi favoriter. Det kommer att bli mycket indonesiskt då två av kockarna, Phoenix och Stefan, har koppling dit och är bra på det. Hardcore traditionell koreansk mat och den muslimska delen av Kina är också väldigt spännande, säger Kaspar von Werther.

Foto: Imo-Bo

Förhoppningen är att boende i området och såklart andra delar av stan hittar dit, prisnivån är enligt krögarna själva överkomlig och mellanrätterna på menyn ska få folk att våga testa nytt och spendera pengar på något de inte vet vad det är. Fokuset ligger helt och hållet på mat, de vill överraska med hur asiatisk mat kan smaka om den tillagas ordentligt. I dryckesväg blir det en kitschig asiatisk bar med konstig läsk, märklig sprit, stort utbud av öl och både naturliga och vanliga viner.

Behövs det fler restauranger i Göteborg?
– Absolut inte, varje gång en öppnar går en annan i konkurs. Vissa gator har lite för många och dåliga restauranger, men det här området behöver en till, avslutar Kaspar von Werther.

Imo-Bo ligger på Friggagatan 4 och serverar lunch måndag–fredag 11.30–14. Från och med fredag den 18 april är det även öppet måndag–söndag 17–01.