Annons ↓ Annons ↑

Panelsnack: om kroppen

I Djungeltrumman #54 panelsnackade vi med sneakersgalningen Parasto Khalkhali, Skaras enda influenser Alfred Jansson, kulturarbetaren Lars Teglund och Instagram-proffset Beata Wallgren om vår käraste kropp!

Om vi säger kroppen, vad säger du då?
Parasto: – Viktig

Alfred: – TACK! Jag tackar kroppen för att den lever vidare trots att jag beter mig som en skit mot den. Sen peppar jag kroppen med nya falska löften om powerwalks, sockerfritt godis och vita månader.

Beata: – Fan vad grym den är! Det är den som bär mig dit jag ska. Den som samhället ständigt vill att vi ska straffa och som sällan får den uppskattning den förtjänar. Beroende på vilket kön kroppen tillhör så behandlas den olika, vilket är hemskt och problematiskt. Idag får ingen ha sin kropp ifred. Alla har åsikter om allas utseende och kroppar konstant och ingen mår bra av det. Vi får bli bättre på att förstå hur cool kroppen faktiskt är.

Lars: – Ljud. Kroppsljud är det värsta jag vet. Folk som harklar sig, fiser, bubblar i magen. Fy fan. Och dessutom alla dom som sen pratar om det helt utan filter: ”Är lite bubblig i magen, om ni fattar vad jag menar”. Ja, jag fattar och vill inte veta mer. Håll käft.

Om du fick addera vilken kroppsdel som helst och sätta den vart du ville: Vilken, vart och varför?
Parasto: – Jag hade nog valt att ha ögon i nacken, man vet aldrig vem som smyger sig på och det hade varit fett att slippa vända sig om av ren bekvämlighet.

Alfred: – Något obetydligt. Jag lovar att de andra som svarat adderat något klyftigt som ett extra öra, öga eller hand typ. Jag skulle vilja ha en ”third nipple” som Chandler i vänner. Behöver jag ens någon anledning? Sen kan jag såklart hoppas på att den är magisk av något slag.

Beata: – Jag tror jag skulle vilja addera en penis i så fall. Kanske i pannan, så att den verkligen syns. Hört att det ska vara väldigt förmånligt att ha penis. Man får tydligen högre lön, mer respekt osv.

Lars: – Hmmm… ja det finns ju dom klassiska, näsa i nacken, ögon i händerna… många val… men jag tar nog ändå pungar under öronen. Permanenta örhängen. Vilken dröm.

Om du fick byta namn till en kroppsdel, vilken?
Parasto: – Hjärta.

Alfred: – Vårtgård. Det är överlägset det namn som väcker mest känslor. Både positiva och negativa. Säger man det riktigt långsamt samtidigt som man tänker på vad det faktiskt är låter det ju vedervärdigt, men ändå så härligt. Vårtgård. Som att lukta sig på fingrarna efter att man har pillat sig i naveln. Lite förbjudet.

Beata: –  Frans eller Iris. Men om vi ska ta ett mer originellt namn, Lunga!

Lars: – Kuk. Mr Kuk Teglund. Det skulle jag kunna leva med och bära upp.

Inte ha något skelett eller inte ha någon hud?
Parasto: – Hmm att inte ha någon hud då på grund av att skelett är liksom själva grunden.

Alfred: – Inte ha någon hud. Jag är ju rödlätt, min hud är ju i princip genomskinlig ändå…

Beata: – Skulle säga att båda är ytterst nödvändiga. Utan skelett fungerar inte kroppen. Utan hud gör det nog väldigt ont. Men jag väljer ändå att vara hudlös. Att vara hudlös kan vara fint tycker jag. Att vara ryggradslös däremot känns inte lika kul.

Lars: – En pöl som kollar Netflix eller ett vandrande muskelfäste.. Bort med huden tack. Gillar inte ens serier längre.

Varför är kroppen bäst?
Parasto: – För att den ser till att vi fungerar och kan leva! Viktigt att uppskatta den kropp man faktiskt har och ta hand om den.

Alfred: – För vi kan uppfinna och upptäcka i princip vad som helst men kroppen kommer ändå vara mer badass än allt. Helt ärligt. Sluta utforska rymden. Utforska kroppen! Låt mig som man bli gravid, spara mitt minne på ett USB. Men framförallt, ta reda på varför i hela friden vi har en blindtarm.

Beata: – Den gör mer än vad vi ger den cred för. Den gör så att jag kan springa det fortaste jag kan samtidigt som jag kan känna dofter, se, skratta och höra. Den kan skapa liv! Allt från befruktning till att det odlas en människa i livmodern. Den kan sprida kärlek och trygghet på alla möjliga sätt. Den kramar, klappar, kysser, tröstar, värmer och vaggar. Så får vi ju inte glömma de ljuvliga orgasmerna!

Lars: – Jag har en kropp alltså finns jag.