Prylkollen: robotar

Det är måndag idag och allt vi önskar är att någon annan gick upp, gick till jobbet, åt vår lunch, samtalade med kollegorna så att vi bara kunde ligga kvar under täcket och låta januaris näst sista måndag gå till historien. Med dessa framtidsrobotar är det snart verklighet.

Roboten Kuri
Ursöt liten sak som åker runt hemma hos dig, spelar musik och svarar på frågor, och om du klappar den på huvudet får du härligt robotkvitter tillbaka. Ungefär som en katt, fast den pratar, hårar inte och du slipper tömma lådan. Dessutom kan du streama vad som händer hemma genom Kuri. Ögonen är nämligen kameror.
heykuri.com

Pepper
Handlar du på Uniqlo i Paris har du stött på Pepper. Där står hen och hjälper dig. På banker i Japan har de skrotat sin personal och istället anlitat Pepper. Då slipper du dåligt bemötande från irriterade banktjänstemän som inte orkar förklara BankID och även mänsklig kontakt. Ack så skönt.
softbankrobotics.com

NannyBot
Tröttnar du på att passa dina egna barn, eller: att du ens är en förälder som tänker att du “passar” dina barn avslöjar dig. Du är trött på ungen. Då kommer NannyBot som en lösning. 5elements-roboten hjälper dig med barnen, så att du kan fokusera på annat. Som att surfa. 5elements har också en robot som istället kan hjälpa dig handla och köra varor från butiken. Om det skulle passa ditt barnlösa liv bättre.
5elementsrobotics.com

Jibo
Är enligt tillverkarna en han, och Jibo, han underhåller dina barn, håller koll på ditt schema och är ett klassiskt sällskap. Och en utmärkt lyssnare.
jibo.com