Annons ↓ Annons ↑

Recension: Tacos & Tequila

Att tacos är vår nationalrätt är det inte många som motsätter sig och variationen på gäster hos Tacos & Tequila på Tredje långgatan talar för samma sak. Här bokas inga bord i förväg så ofta är kön lång en helgkväll, att ta en tidig middag är därför ett knep för den som inte vill vänta.

Strax efter lunch kliver vi in i en halvfull restaurang, mina två något trötta vänner och jag. De slår hungrigt upp menyerna och beställer in livräddaren efter en sen klubbkväll, Pepsi max, i samma sekund som de får en stol att sitta på. Till en början vill vi äta allt. Men med hjälp av rekommendationen en taco och en sideorder per person lyckas vi avgränsa oss något. VI börjar med klassisk guacamole och friterade sötpotatispommes med smält ost.

”Att äta dessert innan klockan tre, känns inte det lite konstigt?”

Ett ljuvligt kallt ostron, toppat med syrlig chilivinäger och söta passionsfruktskärnor, slinker snabbt ner och en ceviche på pilgrimsmussla med papaya, grön chili och passionsfrukt får nästan stående ovationer. Fräsch, pigg, fast och trevlig sötma. Vi håller oss till havstemat även på tacosen, men den förhandstippade höjdpunkten faller dock platt. Den krispiga torsken, med chipotlemajonnäs och en slaw på grönt äpple vid sidan av, är degig och smakar mest frityrsmet. Det som överraskar äristället taco nummer två: surf and turf med en härligt salt liten bit fläsk och spänstiga räkor, tillsammans med en syrlig coleslaw och chimichurri-aioli.

Foto: Tacos & Tequila

Att äta dessert innan klockan tre, känns inte det lite konstigt? Men det är inget vi ångrar när en saftig majskaka med krämig kokos- och limesorbet, mangopuré och en näve cornflakes landar på bordet. Att kombinationen sololja och frukostflinga kunde smaka så bra!

Tacos & Tequila är ett trevligt och avslappnat ställe både när det gäller personal och den snygga Mexicoinspirerade inredningen. Det går oerhört snabbt att få mat, men tempot gör också att allt inte riktigt hinns med. Som att förklara vad som landar på våra tallrikar och välja ut ett passande vin. De är i gränslandet mellan ett snabbmatställe med drive-in och restaurang, men ibland är det mellanställen som detta som behövs en lördagseftermiddag när en har gott sällskap.

Öppettider: Måndag–fredag Lunch 11.30–14, middag 17.00–sent. Lördag–söndag, 13.00–sent
Prisnivå: Sides och smårätter 45–95 kr, dessert, 40–75 kr, tacos om två, 125–140 kr,
Tillgänglighet: Entré i markplan, höga och låga bord, liten toalett på andra våningen utan hiss.
Bäst: Att servitrisen erbjöd tre tacos av varje istället för två för att förenkla vår beslutsångest. Och så inredningen, den är både rolig och snygg!
Sämst: Tillgängligheten