Restaurangguide: Way Out West

Det är lätt hänt att alla pengar spenderas på Norrlands Guld på ett geggigt serveringsområde i Slottskogen, men snälla, gå inte runt och var hungrig! Lågt blodsocker gör varken dig, dina vänner eller karatefyllan glad, här hittar du ställena som håller ditt humör på topp under hela festivalen, med eller utan armband.

Frukost
Bar Robusta, Olivedalsgatan 26
Du kan välja på en frukostpåse från Espresso House på Järntorget eller en italiensk frukostbuffé med färsk frukt, croissanter och nutella i överflöd för ungefär samma peng. Du behöver alltså inte våndas över frukostbeslutet särskilt länge, ta dig till Robusta och starta dagen med en nattsvart espresso på perfekt avstånd från slottsskogen.

Foto: Sigrid Bersmann

 

Lunch
Björk och bambu, Vegagatan 50 
I ett av de lite mer stillsamma kvarteren längs Linnégatan serveras det fluffiga buns fyllda med svenska och asiatiska smaker. Under festivalen förlänger de lunchen fram till klockan 20 så att även sjusovare kan få i sig hela kostcirkeln med tillhörande vinlista. Missa inte att avsluta med en ”Söte-bun”, fylld med säsongens bär och vaniljkräm och antagligen täckt med ett lager knäckig tosca.

Brunch
Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8
Många kommer börja längta efter motion som inte är att lyfta ölen till munnen och stampa foten i takt till musiken framåt lördagen. Att klubbkids blivit hurtbullar som yogar och springer maraton är ett faktum och en lagom ansträngande sport en bakisdag är boule, speciellt i kombination med brunch. Chark och ost, bröd och franskt smör i en strid ström, egg Benedicts och en överdådig dessertbuffé kommer få vilken superatlet som helst att överleva festivalens sista dag.

Middag
Imo-Bo, Friggagatan 4
Så långt bort ifrån Way Out West du kan komma i centrala Göteborg ligger stans nya panasiatiska restaurang. Här kan du äta indonesiskt, koreanskt, japanskt – allt i en härlig mix. Droppa in, boka bord, själv eller med en vän. Rätterna är komponerade att dela men risken finns att du vill ha allt själv.

Nattamat
Creperiet, Linnegatan 32 Yaki-Da, Storgatan 47
Mellanlanda på Linnégatan innan jakten på bästa svartklubben tar vid, med en crepe i ena näven och en Redbull i andra kommer det inte vara några problem att dansa till solen går upp och en stund efter det. Om du hellre vill äta en trerätters på riktigt porslin är Yaki-Da Restaurangen det rätta stället att gå till. Köket har öppet till stängning och det är lika kändistätt under Way Out West som Saltholmen är fullpackad en solig dag i juni.