Annons ↓ Annons ↑

Robyns Honey vann flera priser 2019

Då det hade gått 8 år sedan den senaste plattan så var det många som väntade spänt på vad som skulle komma från Robyn. Artisten som började som tonåring, upptäckt av Meja, har förblivit en av Sveriges största favoriter. Men Robyn är inte bara en älskad artist i Sverige. Hon har fått en mycket stor internationell publik. Med fans i så många olika länder så spelas hennes musik dygnet runt någonstans i världen.

Den nya plattan Honey kom år 2018 och inför släppet så snackades det en hel del om att Robyn hade lagt ner sin själ i albumet. Plattans innehåll sågs som musik som passar lika bra till casinospel som till stunder för tankar om livet och på dansgolvet. Resultatet blev minst sagt hyllat och Honey har fått flera priser 2019.

Hyundai Nordic Music priset

Sedan 2010 så delas Hyundai Nordic Music Prize ut en gång per år. Priset är särskilt till för låtskrivare från de nordiska länderna. Det senaste priset för musik som gavs ut under 2018 gick till Robyn för hennes Honey. Hon var en av 12 musiker som hade blivit nominerade för album som släppts under det gångna året. Prisets jury motiverade utmärkelsen med att Robyn med skivan har tagit ett steg framåt och visar på insikt och mognad. Samtidigt så ses Honey som något otroligt briljant och kreativt. Disco- och housemusiken lockar till dans samtidigt som plattan faktiskt handlar om mycket svåra stunder i Robyns liv. En kombination som är minst sagt intressant.

Robin stor vinnare på Grammisgalan 2019

I Sverige så är Grammisgalan ett event som många följer. Artister och låtskrivare ser en stor ära i att få Grammisgalans pris och 2019 blev Robyns stora Grammis-år. Hon vann två kategorier. Det blev både årets låt för Missing U och årets pop för Honey skivan. 39 år gammal så befäster Robyn därmed sin position som en av Sveriges främsta artister inom popmusiken, och det finns inget som säger att det inte kommer att fortsätta.

Blir det fler priser?

2019 är ju inte över så visst kan det bli fler priser för Robyn under året som går. Nu följer antagligen en eller flera turnéer för Robyn är mån om sina fans. Hon kommer med största sannolikhet att ge sig ut och spela för de som väntar på att få höra Honey live. Kanske blir det också tid till mer låtskrivande så att det inte behöver gå 8 år innan vi får nästa album.

Fler priser blir det med största sannolikhet om Robyn fortsätter att skapa. Hon har uppenbarligen det som krävs för att lyckas förnya sig själv utan att tappa kärnan i sitt artistskap. Om inget annat så lär priserna hon fått det här året fungera som motivation till att göra mer. Robyn har haft tuffa år och då känns det säkert som honung på själen att få så mycket ros av musikindustrin såväl som av fansen.