Annons ↓ Annons ↑

Se fotbolls-VM i Göteborg från bästa parkett

På torsdag drar fotbolls-VM igång igen och medan 22 män ränner runt och sparkar efter en boll sitter vi andra skönt, äter gott och hävdar oss. Förslagsvis på följande ställen:

Glenns Gamlestan
Någon sa att sommaren är över nu. Det är med största sannolikhet sant. Pisseblöta skor och sju-nollsförluster är det nya. Riktigt jävligt och dant blir det på Brahegatans trottoar när Glenns smäller upp en storbildskärm utanför.

Brännö Varv
Jaha, det finns tydligen inget sätt att ducka för det här, du kommer inte undan. Lika bra att göra en heldag av det så inte det hela känns helt förgäves. Ta pick och pack till Brännö, hugg en plats i solen, beställ löjromspizza, drick något kallt och pina igenom. Obs!! Missa inte att tippa Kalles VM-tips.

Enoteca Maglia
Eftersom att det i själva verket är jättetråkigt att titta på män som sparkar på en boll i 93 minuter är det bäst att befinna sig någonstans där en kan titta på något annat. På Mariaplan finns massor att se (söta hundar, gulliga barn, snabba cyklar, långsamma gubbar, spårvagnar som kommer och går osv) och på Enoteca Maglia gör du det från första parkett.

Trädgår’n
Minns ni att det fanns en tid då Trädgår’ns uteservering bestod av en dyngsur grön helträckningsmatta? Förhoppningsvis inte. Hur som helst är den nu förbi. I år styr Nöjesguiden sommarens fotbollsfest på Trädgår’ns baksida och det enda gröna mattan du behöver fokusera på är den på tv:n.

Kville Saluhall
Ta dig till Hisningsön och se det hela från The Grill som dessutom, inte helt otippat bjuder på grillmeny. Tipp-tips: fokus här är på Sveriges, Uruguays, Perus och Irans matcher. För medhåll, låt alltså bli att tippa på motståndare. Föredrar du stel stämning, öl i ansiktet och piss på ringen, gör tvärtom.

Bang Matbar
Också på Bangatan visas matcherna. Jaha, vad är det med det då? Jo, här serveras också käk från någon av de spelande länderna. Det är kul!

Boca-Boca & Market
Två restauranger, en uteservering. Och nu, en storbildsskärm, ett gäng öl och minst lika stort gäng människor. Du är en av dem. Det bådar gott det här. Nej, inte för Sverige såklart!

Zamenhof
Det är inget att skämmas över. Vi är fler som redan nu är börjat fundera på om det finns något stopp, kan svettförbrukningen ta slut? Behöver vi ransonera? Kan ögonen växa ihop? Kan en inte bara fan få vara inne en stund?! Jo, under VM-kvällarna, på Silver Lining. Längst jävla in på Zamenhof.

På hörne
Häv dig över bardisken, upp med näven i luften och var beredd med omedelbar kritik mot allt och alla, eller spänn blicken och låt matchen ljudlöst passera ovanför en blinkande spelautomat – på ditt lokala hörn.

Storköket
Vill du istället grilla skinkorna på nån klibbig möbel i solen, dricka ljummen lager och höra matchen från toakön, ja men gör det då. På Storan visas alla matcher på lika stor skärm.