Annons ↓ Annons ↑

Sisters of Invention släpper ny musikvideo

Idag släpper duon Sisters of Invention musikvideon till sprillans nya låten Hustak, som skildrar stadens effekt på människor. Lite som en stillsam tidig morgonpromenad och frustration över ständig stress.

Hallå, hur är läget med er?(Är ni också mitt inne i Way out west-yran?)
Malin: – Läget är bra!! Nej trots att jag bor i Göteborg så har denna veckan vigts åt kontorsarbete. Jag blir alltid överraskad över hur mycket saker som måste fixas inför release och skivsläpp.
Karolina – Jag som nu bor i Malmö har inte heller hunnit förstå att Way out west helgen redan i här.

Berätta om musikvideon Hustak, hur känns det att släppa den?
– Det känns jättekul! Hustak är faktiskt vår nyaste låt och den är skriven på det ”gamla goda” sättet, tillsammans. Det blir tyvärr inte lika mycket gemensamt låtskriveri nu när vi bor i olika städer. Detta gör den givetvis lite extra speciell för oss. Vi är så nöjda med den fina videon som skapats under ett samarbete mellan oss, vår fantastiska filmskapare Linnea Jardemark och vår superkreativa stylist Joline Enenge. De båda har varit så grymma på att ta till sig låten och skapa en video runt den.

Vad handlar den om?
– Hustak skildrar staden och dennes effekt på människan, med poetiska meningar beskrivs det vackra och stillsamma som en tidig morgonpromenad kan ge, men även frustrationen och stressen av att aldrig komma undan och få vara ifred.

Den tillhör ert kommande album SOL som dessutom blir ert fjärde i ordningen. Hur kommer detta albumet bli?
– Musiken på vårt kommande album SOL har vi arbetat fram under många år och skivan är väldigt genomtänkt när det gäller låtordning, titlar och hur låtarna kompletterar varandra. Albumet innehåller tolv stycken starka kompositioner, där varje spår skildrar ett ögonblick, en tidpunkt eller stund. Åhörarna får följa solen från gryningens första strålar till stilla skymning då månens ljus så småningom tar över himlavalvet. Vi rekommenderar eventuella lyssnare att spela skivan i sin helhet!

Vad inspireras ni av?
– Vi är nog båda ganska överens om att naturen spelar stor roll, så den bidrar till en stor del av inspirationen. Även våra närstående inspirerar oss. Sedan brukar vetskapen av att få spela med ett visst band eller en viss musiker ofta inspirerar oss till att skriva musik som passar just den konstellationen. Och så inspirerar vi varandra!

Hur går det till när ni skapar musik?
– I bandet Sisters of Invention tar vi ofta med idéer som vi gjort på varsitt håll och bygger sedan vidare på dem tillsammans när vi ses och repar. Vi brukar testa våra nya låtar live så fort som möjligt för att se om dom håller när det väl gäller.

När ni inte spelar in musikvideos och skapar album, vad gör ni då?
– Vi frilansar som musiker och kompositörer båda två, i Göteborg respektive Malmö. Man kan höra oss var för sig eller tillsammans i diverse olika projekt och genres. I Sisters of Invention har vi gjort en hel del olika projekt och samarbeten genom åren med bland andra storbandet Bohuslän Big Band, Håkan Broström & Mai Leisz samt Jonas Kullhammar. Samarbetsprojekt är något vi gillar skarpt, så det blir det mer av framöver.

Ska ni spela nåt i Gbg i höst?
– Vi kommer att spela på Nefertitis 40år jubileum, det blir vår Gbg Releasekonsert den 21/9.