Annons ↓ Annons ↑

Sofia Rönnkvist guidar dig till helgens ölmässa

Imorgon går Nöjesguidens Ölmässa av stapeln inne på Auktionsverket. Vi letade upp Nöjesguidens Göteborgsredaktör Sofia Rönnkvist för att ta reda på vad hon tycker om öl och för att fråga ut henne om den stundande öl-bonanzan. 

Imorgon är det dags för Nöjesguidens Ölmässa på auktionsverket. Vad händer på en sådan?
— Vad händer inte? Det blir tatuerare, arkadspel, god mat, livemusik och såklart en massa bärs från fantastiska bryggerier. Vi får även besök av Wine Mechanics som kommer med en massa fina viner!

Vem ska komma?
— Du, din farmor, din bästa vän, din bästa vän från dagis som du inte har träffat på över femton år. Ölälskare som ölnovis är välkommen!

Måste man dricka öl?
— Var det en retorisk fråga?

Kommer du dricka öl?
— Var det också en retorisk fråga?

Vad ska en äta till öl?
— Tacos såklart! Underbara Matverket kommer att stå och langa supergoda tacos under hela dagen på Auktionsverket Kulturarena där vi håller till. Jag älskar det så mycket att jag till och med har en egen tortillapress hemma.

Berätta om ditt bästa ölminne.
— Första gången jag skulle dricka en Guinness var rätt speciell. Jag var i Dublin med min storebror för en festival och en kväll tog vi oss till en gammal, genuin pub för att dricka den mytomspunna ölen. Jag kände inte till att en Guinness hälls upp på ett ganska specifikt sätt där man först tappar upp den, sedan låter den vila för att till sist tappa upp den en gång till och till sist låta den vila igen. Sen får man dricka den. Jag försökte ta glaset från baren efter första upphällningen och fick mig en utskällning på grov irländsk dialekt som gjort att jag aldrig glömmer hur man häller upp en Guinness.